Mehmet Selman BAYINDIR

Mehmet Selman BAYINDIR

Öğr. Gör.

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu

0 (288) 615-33-03
(5822)
mbayindir@klu.edu.tr
msbayindir1@hotmail.com

  • Kişisel Bilgiler
  • Görevler
  • Yayınlar
  • Verilen Dersler
  • Duyurular

Kişisel Bilgiler

Eğitim Durumu
  • Süleyman Demirel Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ABD Yüksek Lisans
    Mezuniyet:
  • Akdeniz Üniversitesi/ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği Lisans
    Mezuniyet: 2013
  • Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi/ Mutfak Lise
    Mezuniyet: 2008
Uzmanlık Alanları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yiyecek İçecek İşletmeciliği Turizm ve Otel İşletmeciliği
İlgi Alanları
Yabancı Diller
İngilizce
Almanca
Rusça
Akademik Ünvanlar
  • Öğretim Görevlisi
    Kırklareli Üniversitesi/ Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Başlama: 2016

Görevler

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

Yayınlar

Uluslararası Konferans ve Sempozyumlar
  • Bayındır M.S. & Acar B. (2015). The Importance Of Energy Cost Reducing In Hospitality Business, Sample Of Belek Region International Conference on Social Sciencesand Education Research(ICSER) 29-31 October 2015, Antalya-TURKEY 

  • Bayındır M.S. & Acar B. (2016). A Study Of Universıty Students Fast Food Habbits: Sample Of Akdeniz University (Üniversite Öğrencilerinin Fast Food (Hızlı Yiyecek) Alışkanlıklarının İncelenmesi: Akdeniz Üniversitesi Örneği) 2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research (ICTTR) November 04-06, 2016, Istanbul-TURKEY 

     

  • Demir, M. & Bayındır, M.S. (2015). Otel İşletmelerinde Psikolojik Sermaye-Örgütsel Özdeşleşme İlişkisi/The Relationship between Psychological Capital and Organizational Identification in Hotels. I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC), 28-30 May 2015, Konya-Turkey.

Verilen Dersler

Dünya Mutfakları
  • Dünya Mutfakları dersinde, Türk mutfağı dışında dünyaca tanınmış ülke mufaklarının yemekleri teorik ve uygulamalı olarak işlenmektedir.

Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri
  • Dersin içeriği, hiyerarşik yapıya göre mutfak çalışanlarının iş tanımlarını yapma , uluslar arası doğrama tekniklerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlamak, ana yemeklere uygun garnitür ve tamamlayıcaları hazırlayıp uygun usüllerde pişirmek, mutfakta temizlik, düzen, ekipman kullanımı ve ilgili ekipmanların temizlik ve kontrollerinin yapılmasını amaçlar.

Otel Işletmeciliği
  • Turizm ve konaklama endüstrisinin gelişimi, nitelikleri, otel işletmelerinin sınıflandırılması ve otel işletmeleri yönetimi, otel işletmeleri organizasyonu, otel işletmelerinde bulunan bölümlerin tanımı ve bölümler arası iletişim ve koordinasyon yapılarının açıklanması konularını kapsamaktadır.
Su Ürünleri
  • Su ürünleri dersi; aşçılıkta, deniz mahsüllerinin (karides, istakoz vb.), deniz balıklarının, tatlı su balıklarının ve tatlı su mahsüllerinin (kerevit vb.) temizlenme, saklama, pişirmeye hazırlanma, pişirme, sunum gibi teknik ve yöntemlerinin aynı zamanda bu ürünlerin tüm aşamalarında dikkat edilmesi gerekenlerin öğretilmesini amaçlayarak, teorik ve uygulama şeklinde işlenmektedir.

Temel Soslar
  • Temel Soslar dersi, aşçılıkta, ana yemek, ara sıcak, bazı soğuk yemeklerin ve tatlıların yapımında ya da yanında verilen, yemeğe tat ve görünüm bakımından katkı sağlayan, evrensel mutfak literatüründe yer edinmiş sosların, teorik ve uygulamalı olarak işlendiği derstir.

Vejetaryen Mutfak
  • Vejetaryen mutfak et ve et ürünlerini tüketmeyen kişiler için hazırlanan, pişirilen ve sunulan yemekleri kapsamaktadır. Bu derste vejetaryen ve vegan mutfağın yemekleri teorik ve uygulamalı olarak işlenmektedir.

Yiyecek İçecek Servis Yöntemleri
  • Yiyecek içecek servis yöntemleri dersi, otel işletmelerinde yiyecek-içecek bölümünün organizasyon yapısı, yiyecek - içecek bölümünde kullanılan araç ve gereçler, menü, ziyafet organizasyonları, protokol servis kuralları, kuver açma ve menüye uygun kuver ekipmanlarının kullanımı ve farklı kültüre ait servis yöntemlerini amaçlamaktadır.

Ziyafet Mutfağı
  • Dersin içeriği, ziyafet organizasyonunda ilgili konuk profiline uygun menü planlamaları yapmak, yapılan menüler dahilinde verilecek olan yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre grup ya da bıreysel sunuma hazır hale getirmeyi kapsar.

Duyurular

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.