2017 - 2022 DoktoraTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Dr)
Tez Adı: Kenger sakızı bazlı fonksiyonel yumuşak şekerleme geliştirilmesi
2013 - 2017 Yüksek LisansNamık Kemal Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Tez Adı: Trakya yöresinde yetiştirilen bazı elma çeşitlerinin çekirdeklerinden elde edilen yağların ve fenolik ekstraktlarının antimikrobiyal ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
2008 - 2013 LisansAkdeniz Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Pr.
2022 Doktor Öğretim ÜyesiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2022 Araştırma GörevlisiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü
1.
Gıda Mühendisliğinde Yeni Yaklaşımlar
2024 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
2.
Mutfakta Geleneksel Ürün Uygulamaları
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
1.
Importance Of Emulsifiers İn Chocolate İndustry: Effect On Structure, Machinability, And Quality Of İntermediate And Final Products
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Derleme Makale
2.
In Vitro Gastrointestinal Digestion Of A Novel Toffee Type Soft Candy Formulated By A Latex Obtained From Gundelia Tournefortii L. And Enriched With A Lactic Acid-Based Propolis Extract
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
3.
Investigating The Effect Of Gum Base Components On Chewing Gum Quality And Aroma Release Mechanism: In-Vitro Kinetic Modeling
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
4.
Determination Of The Process Effect On Cocoa Butter Crystallization By Rheometer: Kinetic Modeling By Gompertz Equation
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
5.
Developing A Novel Toffee-Type Soft Candy Process By Sonocrystallization: A Preliminary Study
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
6.
A Preliminary Study On The Use Of Phycocyanin As A Natural Blue Color Source İn Toffee‐type Soft Candy: Effect Of Storage Temperature And Pigment Concentration
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
7.
Modification Of Chia (Salvia Hispanica L.) Seed Mucilage (A Heteropolysaccharide) By Atmospheric Pressure Cold Plasma Jet Treatment
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
8.
Importance Of Rheological Properties İn Enrobing Efficiency Of Dark Chocolate: Application İn Wafer Products
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
9.
Determination And Numerical Modeling Of Sugar Release From Model Food Gels
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
10.
Quality Assessment Of Chokeberry Fruit Powders Obtained By Convective Hot Air And Freeze Drying Method
2023 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Özgün Makale
11.
Investigation Of The Use Of Various Fruit Juice Concentrates İnstead Of Corn Syrup İn Marshmallow Type Products: A Preliminary Study
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
12.
Investigation Of Using Possibility Of Grape Pomace İn Wafer Sheet For Wheat Flour Substitution
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
13.
Cold Plasma Modification Of Food Macromolecules And Effects On Related Products
2022 Hakemli Uluslararası SCI Derleme Makale
14.
Soft Confectionery Products: Quality Parameters, İnteractions With Processing And İngredients
2022 Hakemli Uluslararası SCI Derleme Makale
15.
Health Conscious Consumers And Sugar Confectionery: Present Aspects And Projections
2022 Hakemli Uluslararası SCI Yorum
16.
Utilising Grape Juice Processing By-Products As Bulking And Colouring Agent İn White Chocolate
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
17.
Effect Of Grape Pomace Usage İn Chocolate Spread Formulation On Textural, Rheological And Digestibility Properties
2021 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
18.
Utilization Of Pulsed Electric Field (Pef) Technique İn Meat And Seafood
2020 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
19.
Valorisation Of Grape By-Products As A Bulking Agent İn Soft Candies: Effect Of Particle Size
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
20.
Determining Honey Adulteration By Seeding Method: An Initial Study With Sunflower Honey
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
21.
Investigation Of Some Quality Parameters Of Pickled Pepper Produced By Low Value Dairy By-Products
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
22.
A Fundamental Optimization Study On Chewing Gum Textural And Sensorial Properties: The Effect Of İngredients
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
23.
Vurgulu Elektrik Alan Tekniğinin Natürel Zeytinyağının Üretim Verimi ile Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
2019 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
24.
Incorporation Of Defatted Apple Seeds İn Chewing Gum System And Phloridzin Dissolution Kinetics
2019 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
25.
Investigating Release Kinetics Of Phenolics From Defatted Wheat Germ İncorporated Chewing Gums
2019 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
26.
Phenolıcs Release Kınetıcs In Sugared And Sugar-Free Chewıng Gums: Mıcroencapsulated Pomegranate Peel Extract Usage
2018 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
27.
Şekerleme Teknolojisinde Fonksiyonel Ürün Üretimi
2018 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
28.
Importance Of Conjugated Lınoleıc Acıds And Theır Bıoproductıon By Some Probıotıc Straıns
2016 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
29.
Chemıcal Propertıes And Nutrıtıonal Content Of Watermelon Seed Oıl
2016 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
1.
Importance Of Emulsifiers İn Chocolate İndustry: Effect On Structure, Machinability, And Quality Of İntermediate And Final Products
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Derleme Makale
2.
In Vitro Gastrointestinal Digestion Of A Novel Toffee Type Soft Candy Formulated By A Latex Obtained From Gundelia Tournefortii L. And Enriched With A Lactic Acid-Based Propolis Extract
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
3.
Investigating The Effect Of Gum Base Components On Chewing Gum Quality And Aroma Release Mechanism: In-Vitro Kinetic Modeling
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
4.
Determination Of The Process Effect On Cocoa Butter Crystallization By Rheometer: Kinetic Modeling By Gompertz Equation
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
5.
Developing A Novel Toffee-Type Soft Candy Process By Sonocrystallization: A Preliminary Study
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
6.
A Preliminary Study On The Use Of Phycocyanin As A Natural Blue Color Source İn Toffee‐type Soft Candy: Effect Of Storage Temperature And Pigment Concentration
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
7.
Modification Of Chia (Salvia Hispanica L.) Seed Mucilage (A Heteropolysaccharide) By Atmospheric Pressure Cold Plasma Jet Treatment
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
8.
Importance Of Rheological Properties İn Enrobing Efficiency Of Dark Chocolate: Application İn Wafer Products
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
9.
Determination And Numerical Modeling Of Sugar Release From Model Food Gels
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
10.
Quality Assessment Of Chokeberry Fruit Powders Obtained By Convective Hot Air And Freeze Drying Method
2023 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Özgün Makale
11.
Investigation Of The Use Of Various Fruit Juice Concentrates İnstead Of Corn Syrup İn Marshmallow Type Products: A Preliminary Study
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
12.
Investigation Of Using Possibility Of Grape Pomace İn Wafer Sheet For Wheat Flour Substitution
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
13.
Cold Plasma Modification Of Food Macromolecules And Effects On Related Products
2022 Hakemli Uluslararası SCI Derleme Makale
14.
Soft Confectionery Products: Quality Parameters, İnteractions With Processing And İngredients
2022 Hakemli Uluslararası SCI Derleme Makale
15.
Health Conscious Consumers And Sugar Confectionery: Present Aspects And Projections
2022 Hakemli Uluslararası SCI Yorum
16.
Utilising Grape Juice Processing By-Products As Bulking And Colouring Agent İn White Chocolate
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
17.
Effect Of Grape Pomace Usage İn Chocolate Spread Formulation On Textural, Rheological And Digestibility Properties
2021 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
18.
Utilization Of Pulsed Electric Field (Pef) Technique İn Meat And Seafood
2020 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
19.
Valorisation Of Grape By-Products As A Bulking Agent İn Soft Candies: Effect Of Particle Size
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
20.
Determining Honey Adulteration By Seeding Method: An Initial Study With Sunflower Honey
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
21.
A Fundamental Optimization Study On Chewing Gum Textural And Sensorial Properties: The Effect Of İngredients
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
22.
Vurgulu Elektrik Alan Tekniğinin Natürel Zeytinyağının Üretim Verimi ile Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
2019 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
23.
Incorporation Of Defatted Apple Seeds İn Chewing Gum System And Phloridzin Dissolution Kinetics
2019 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
24.
Investigating Release Kinetics Of Phenolics From Defatted Wheat Germ İncorporated Chewing Gums
2019 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
25.
Phenolıcs Release Kınetıcs In Sugared And Sugar-Free Chewıng Gums: Mıcroencapsulated Pomegranate Peel Extract Usage
2018 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
26.
Şekerleme Teknolojisinde Fonksiyonel Ürün Üretimi
2018 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
27.
Importance Of Conjugated Lınoleıc Acıds And Theır Bıoproductıon By Some Probıotıc Straıns
2016 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
28.
Chemıcal Propertıes And Nutrıtıonal Content Of Watermelon Seed Oıl
2016 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
1.
Investigation Of Some Quality Parameters Of Pickled Pepper Produced By Low Value Dairy By-Products
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
1.
The Use Of Plasma Activated Water For Different Purposes İn Food Processing Technology
01.12.2024 Tam metin bildiri Uluslararası
2.
Hardaliye ve Aronya Örneklerindeki Aroma Bileşiklerinin Kromatografik Olarak Belirlenmesi
15.10.2024 Özet bildiri Ulusal
3.
Determination Of Physicochemical Properties Of Cocoa Fiber Obtained From Cocoa Processing Byproduct
01.07.2024 Özet bildiri Uluslararası
4.
A Study On Quality Properties Of Blackthorn (Prunus Spinosa L.) Fruit Powder Obtained By Different Drying Treatments
09.01.2024 Tam metin bildiri Uluslararası
5.
Pros And Cons Of Non-Thermal Techniques İn Food Processing And Preservation
04.08.2023 Özet bildiri Uluslararası
6.
A Traditional Value-Added Product: Watermelon Molasses
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası
7.
Current Food Safety And Hygiene Practices Applied İn Traditional Food Production
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası
8.
An Important Traditional Condiment Used İn Every Cuisine: Vinegar
15.06.2018 Özet bildiri Uluslararası
9.
A Traditional Confectionery Product That Consumed Delightfully İn Turkey: Akide Candy
15.06.2018 Özet bildiri Uluslararası
10.
Yumuşak Çekirdekli Meyvelerden Elde Edilen Çekirdek Yağlarının Fizikokimyasal Özellikleri
26.10.2017 Özet bildiri Ulusal
11.
Muşmula (Mespilus Germanica L.) Meyvesinin Kimyasal Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
26.10.2017 Özet bildiri Ulusal
12.
Drying And Texturing Of Fresh Meat And Fish By Instant Controlled Pressure Drop Technology
19.10.2017 Özet bildiri Uluslararası
13.
As A Novel Food Processing Technology: Instant Controlled Pressure Drop (D.ı.c.)
21.07.2017 Özet bildiri Uluslararası
14.
Antimicrobial Properties Of Essential Oils And Evaluation Of These Oils As A Functional Food Component
10.05.2017 Özet bildiri Uluslararası
15.
Thyme And Thyme Essential Oil And Their Potential Use İn Foods
10.05.2017 Özet bildiri Uluslararası
16.
Elma Çekirdeklerinin Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitesinin Değerlendirilmesi
15.04.2017 Özet bildiri Ulusal
17.
Two Traditional Products From Bulgarian Cuisine: Mekitsa And Milinki
04.10.2015 Özet bildiri Uluslararası
18.
Kırklareli ve Civarındaki Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Gıda Güvenliği Açısından Uygunluğunun Belirlenmesi
07.01.2016 Özet bildiri Ulusal
19.
Karpuz Çekirdeği Yağının Kimyasal Özellikleri ve Besin Profili
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
20.
Karpuz Çekirdeği Ham Yağının Oksidasyon Parametreleri
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
21.
Elma Çekirdeği Yağının Kimyasal ve Besleyici Özellikleri
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
1.
The Use Of Plasma Activated Water For Different Purposes İn Food Processing Technology
01.12.2024 Tam metin bildiri Uluslararası2.
Determination Of Physicochemical Properties Of Cocoa Fiber Obtained From Cocoa Processing Byproduct
01.07.2024 Özet bildiri Uluslararası3.
A Study On Quality Properties Of Blackthorn (Prunus Spinosa L.) Fruit Powder Obtained By Different Drying Treatments
09.01.2024 Tam metin bildiri Uluslararası4.
Pros And Cons Of Non-Thermal Techniques İn Food Processing And Preservation
04.08.2023 Özet bildiri Uluslararası5.
A Traditional Value-Added Product: Watermelon Molasses
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası6.
Current Food Safety And Hygiene Practices Applied İn Traditional Food Production
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası7.
An Important Traditional Condiment Used İn Every Cuisine: Vinegar
15.06.2018 Özet bildiri Uluslararası8.
A Traditional Confectionery Product That Consumed Delightfully İn Turkey: Akide Candy
15.06.2018 Özet bildiri Uluslararası9.
Drying And Texturing Of Fresh Meat And Fish By Instant Controlled Pressure Drop Technology
19.10.2017 Özet bildiri Uluslararası10.
As A Novel Food Processing Technology: Instant Controlled Pressure Drop (D.ı.c.)
21.07.2017 Özet bildiri Uluslararası11.
Antimicrobial Properties Of Essential Oils And Evaluation Of These Oils As A Functional Food Component
10.05.2017 Özet bildiri Uluslararası12.
Thyme And Thyme Essential Oil And Their Potential Use İn Foods
10.05.2017 Özet bildiri Uluslararası13.
Two Traditional Products From Bulgarian Cuisine: Mekitsa And Milinki
04.10.2015 Özet bildiri Uluslararası
1.
Hardaliye ve Aronya Örneklerindeki Aroma Bileşiklerinin Kromatografik Olarak Belirlenmesi
15.10.2024 Özet bildiri Ulusal
2.
Yumuşak Çekirdekli Meyvelerden Elde Edilen Çekirdek Yağlarının Fizikokimyasal Özellikleri
26.10.2017 Özet bildiri Ulusal
3.
Muşmula (Mespilus Germanica L.) Meyvesinin Kimyasal Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
26.10.2017 Özet bildiri Ulusal
4.
Elma Çekirdeklerinin Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitesinin Değerlendirilmesi
15.04.2017 Özet bildiri Ulusal
5.
Kırklareli ve Civarındaki Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Gıda Güvenliği Açısından Uygunluğunun Belirlenmesi
07.01.2016 Özet bildiri Ulusal
6.
Karpuz Çekirdeği Yağının Kimyasal Özellikleri ve Besin Profili
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
7.
Karpuz Çekirdeği Ham Yağının Oksidasyon Parametreleri
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
8.
Elma Çekirdeği Yağının Kimyasal ve Besleyici Özellikleri
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
1.
Ayçiçeği Posasının Saccharomyces Boulardii'den Postbiyotik Üretiminde Değerlendirilmesi, Metabolitlerin Karakterizasyonu ve Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması
25.10.2024 -tübitak 1001 ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 1.635.370,00 TÜRK LİRASI
2.
Çikolata Teknolojisi İçin Alternatif ve Yenilikçi Bir Temperleme Tekniği: Soğuk Plazma Destekli Pre-Kristalizasyon (Cpcry)
01.02.2024 -tübitak 1001 ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 1650000 TÜRK LİRASI
3.
Kırklareli’ne Özgü Bölgesel Ürünlerin Aroma Profilinin Belirlenmesi
31.07.2023 Kalkınma Bakanlığı ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 2.992.461,52 TÜRK LİRASI
4.
Meşe Balı, Propolis, Arı Sütü ve Arı Poleni Katkılı Süper Gıda (Süpermix) Geliştirilmesi
27.10.2022 Kalkınma Bakanlığı ULUSAL Yürütücü Devam Ediyor 1.490.594,03 TÜRK LİRASI
5.
Hardaliye'de Propolis Ekstraktı Kullanımının Ürün Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
15.08.2022 - 15.08.2023 -tübitak 1002 ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 44.836,70 TÜRK LİRASI
6.
Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge ve Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi (Sütap), Tr21/21/Sogep-Klü/0001
07.12.2021 - 08.12.2023 Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç) ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 1.698.941,35 TÜRK LİRASI
7.
Ultrasound Destekli Kristalizasyon ile Çiğnenebilir Şekerleme Prosesi Geliştirilmesi
15.11.2020 - 12.12.2022 -tübitak 1005 ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 294.045,00 TÜRK LİRASI
8.
Bitkisel Bazlı Yumuşak Şekerleme Üretimi ve Fonksiyonel Yumuşak Şekerleme Geliştirilmesi
27.07.2020 - 14.06.2022 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 40.000,00 TÜRK LİRASI
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2024-2025 | Yüksek Lisans Tez Çalışması | Türkçe | 1 |
2024-2025 | Uzmanlık Alan Dersi | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Gıdalarda Tekstür ve Reoloji | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Gıda Hidrokolloidleri ve Kıvam Arttırıcılar | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Kakao ve Kakao Bazlı Ürünler | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Meyve ve Sebze Atık ve Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Şekerleme Teknolojisi ve Ürünleri | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2024-2025 | Gıda Mühendisliği Dizayn ve Ekonomisi | Türkçe | 4 |
2023-2024 | Çevre ve Ekoloji | Türkçe | 2 |
2023-2024 | Gıda Mühendisliği Temel İşlemler- Iı | Türkçe | 4 |
2023-2024 | Gıda Mühendisliğine Giriş ve Etik | Türkçe | 2 |
2023-2024 | Bitirme Projesi | Türkçe | 2 |
2023-2024 | Gıda Mühendisliği Dizayn ve Ekonomisi | Türkçe | 4 |
2023-2024 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Türkçe | 4 |
2022-2023 | Gıda Mühendisliği Temel İşlemler- Iı | Türkçe | 4 |
2022-2023 | Çevre ve Ekoloji | Türkçe | 2 |
2022-2023 | Gıda Mühendisliğine Giriş ve Etik | Türkçe | 2 |
2021-2022 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Türkçe | 4 |
Tarih | Tez Adı | Yazar | Bölüm | Durum |
---|---|---|---|---|
2024 | Kakao Lifi Tozunun Karakterizasyonu ve Kek Üretiminde Kakao Tozu İkame Potansiyelinin Belirlenmesi | MECİT MURAT POLAT | Yıldız Teknik Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | Tamamlandı |
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2024 Tübitak
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2022
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2022
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2022
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2021
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2020
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2019
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2019