2018 - 2024 DoktoraYıldız Teknik Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Dr)
Tez Adı: Reyhan yaprağı antosiyaninlerinin emüljel hibrit sistem ile enkapsülasyonu ve antosiyaninlerin biyoerişilebilirliğinin değerlendirilmesi
2017 - 2018 Yüksek LisansYıldız Teknik Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Tez Adı: Reyhan yaprağından farklı yöntemler ile fenolik bileşik ekstraksiyon optimizasyonu
2010 - 2015 LisansHacettepe Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Pr.
2024 Doktor Öğretim ÜyesiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2017 - 2024 Araştırma GörevlisiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2025 Bölüm Başkan YardımcısıKırklareli Üniversitesi
1.
A Review Of Biological Activities And Food Applications Of Natural Plant-Based Extracts
2024 Bilimsel Kitap Tümü Uluslararası
1.
Polysaccharides From Fruit And Vegetable Wastes And Their Food Applications: A Review
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Derleme Makale
2.
Application Of Purple Basil Leaf Anthocyanins-Loaded Alginate-Carrageenan Emulgel Beads İn Gelatin-Based Jelly Candies
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
3.
Encapsulation Of Purple Basil Leaf Extract By Electrospraying İn Double Emulsion (W/O/W) Filled Alginate-Carrageenan Beads To İmprove The Bioaccessibility Of Anthocyanins
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
4.
Optimization Of Phenolic Compounds Extraction From Purple Basil Leaf By Conventional And Microwave Assisted Extraction Method
2021 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
1.
Polysaccharides From Fruit And Vegetable Wastes And Their Food Applications: A Review
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Derleme Makale
2.
Application Of Purple Basil Leaf Anthocyanins-Loaded Alginate-Carrageenan Emulgel Beads İn Gelatin-Based Jelly Candies
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
3.
Encapsulation Of Purple Basil Leaf Extract By Electrospraying İn Double Emulsion (W/O/W) Filled Alginate-Carrageenan Beads To İmprove The Bioaccessibility Of Anthocyanins
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
4.
Optimization Of Phenolic Compounds Extraction From Purple Basil Leaf By Conventional And Microwave Assisted Extraction Method
2021 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
1.
Extractıon Of Bıoactıve Compounds Of Ecballıum Elaterıum Fruıt Shells Wıth Dıfferent Solvents
Özet bildiri Uluslararası
2.
Determınatıon Of Phenolıc Content And Antıoxıdant Potentıal Of Fırethorn (Pyracantha Coccınea) Fruıt Extracts
Tam metin bildiri Uluslararası
3.
Gelatin-Based Jelly Candies Enriched With Purple Basil Leaf Anthocyanin-Loaded Emulgel Beads
17.12.2024 Özet bildiri Uluslararası
4.
Evaluation Of The Antioxidant Activity Of Mammillaria Prolifera Cactus: Comparison Among Fruit And Flower Extracts
03.10.2024 Tam metin bildiri Uluslararası
5.
Determination Of The Bioactive Content Of Hips Of Rose Plant
03.10.2024 Tam metin bildiri Uluslararası
6.
Hardaliye ve Aronya Örneklerindeki Aroma Bileşiklerinin Kromatografik Olarak Belirlenmesi
09.09.2024 Özet bildiri Ulusal
7.
Nutraceutical Properties And Bioactive Compounds Of Purple Basil (Ocimum Basilicum L.)
13.07.2024 Özet bildiri Uluslararası
8.
Biological Activities And Food Applications Of Polysaccharides From Fruit And Vegetable Wastes
13.07.2024 Özet bildiri Uluslararası
9.
Extraction Of Bioactive Compounds From Medicinal And Aromatic Plants By Conventional And Green Technologies
07.06.2024 Tam metin bildiri Uluslararası
10.
Green Synthesis Of Metallic Nanoparticles By Plant-Based Extracts And Their Food Applications
09.06.2024 Özet bildiri Uluslararası
11.
Green Composite Films And Their Antimicrobial Food Packaging Applications
09.06.2024 Özet bildiri Uluslararası
12.
Encapsulation Of Anthocyanins Of Purple Basil Leaf
25.10.2022 Özet bildiri Uluslararası
13.
Nanotechnology Applications İn Food Packaging
15.12.2018 Tam metin bildiri Uluslararası
14.
Curcumin As A Natural Food Coloring
11.05.2018 Özet bildiri Uluslararası
15.
Optimization Of The Parameters Of Microwave (Mae) And Ultrasound Assisted (Uae) Extraction Of Purple Basil Leaf Phenolics
11.05.2018 Özet bildiri Uluslararası
16.
Fortification Of Foods With Encapsulated Iron
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası
17.
Applied Novel Techniques İn Extraction Of Bioactive Compounds
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası
1.
Extractıon Of Bıoactıve Compounds Of Ecballıum Elaterıum Fruıt Shells Wıth Dıfferent Solvents
Özet bildiri Uluslararası2.
Determınatıon Of Phenolıc Content And Antıoxıdant Potentıal Of Fırethorn (Pyracantha Coccınea) Fruıt Extracts
Tam metin bildiri Uluslararası3.
Gelatin-Based Jelly Candies Enriched With Purple Basil Leaf Anthocyanin-Loaded Emulgel Beads
17.12.2024 Özet bildiri Uluslararası4.
Evaluation Of The Antioxidant Activity Of Mammillaria Prolifera Cactus: Comparison Among Fruit And Flower Extracts
03.10.2024 Tam metin bildiri Uluslararası5.
Determination Of The Bioactive Content Of Hips Of Rose Plant
03.10.2024 Tam metin bildiri Uluslararası6.
Nutraceutical Properties And Bioactive Compounds Of Purple Basil (Ocimum Basilicum L.)
13.07.2024 Özet bildiri Uluslararası7.
Biological Activities And Food Applications Of Polysaccharides From Fruit And Vegetable Wastes
13.07.2024 Özet bildiri Uluslararası8.
Extraction Of Bioactive Compounds From Medicinal And Aromatic Plants By Conventional And Green Technologies
07.06.2024 Tam metin bildiri Uluslararası9.
Green Synthesis Of Metallic Nanoparticles By Plant-Based Extracts And Their Food Applications
09.06.2024 Özet bildiri Uluslararası10.
Green Composite Films And Their Antimicrobial Food Packaging Applications
09.06.2024 Özet bildiri Uluslararası11.
Encapsulation Of Anthocyanins Of Purple Basil Leaf
25.10.2022 Özet bildiri Uluslararası12.
Nanotechnology Applications İn Food Packaging
15.12.2018 Tam metin bildiri Uluslararası13.
Curcumin As A Natural Food Coloring
11.05.2018 Özet bildiri Uluslararası14.
Optimization Of The Parameters Of Microwave (Mae) And Ultrasound Assisted (Uae) Extraction Of Purple Basil Leaf Phenolics
11.05.2018 Özet bildiri Uluslararası15.
Fortification Of Foods With Encapsulated Iron
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası16.
Applied Novel Techniques İn Extraction Of Bioactive Compounds
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası
1.
Hardaliye ve Aronya Örneklerindeki Aroma Bileşiklerinin Kromatografik Olarak Belirlenmesi
09.09.2024 Özet bildiri Ulusal
1.
Hardaliye Posasından Elde Edilen Antosiyaninlerin İki Farklı Sistem ile Enkapsülasyonu ve Kapsüllerin Model Gıda Uygulaması
24.12.2024 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Yürütücü Devam Ediyor 30000 TÜRK LİRASI
2.
Protein-Polisakkarit Bazlı Bigel Hibrit Sistem ile Antosiyanin ve Kuarsetin Enkapsülasyonu ve 3d Gıda Baskısı Uygulaması
01.11.2024 -tübitak 1002 ULUSAL Yürütücü Devam Ediyor 75000 TÜRK LİRASI
3.
Kırklareli Köftesinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve Soğuk Plazma Uygulamasının Raf Ömrü Üzerine Etkisinin İncelenmesi
12.08.2024 Kalkınma Bakanlığı ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 3.440.118,20 TÜRK LİRASI
4.
Mammillaria Prolifera Kaktüs Meyvesinden ve Gül Bitkisi Tablasından Doğal Renk Maddesi Üretimi
03.07.2024 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Yürütücü Devam Ediyor 25.128 TÜRK LİRASI
5.
Kırklareli’ne Özgü Bölgesel Ürünlerin Aroma Profilinin Belirlenmesi
31.07.2023 Kalkınma Bakanlığı ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 2.992.461,52 TÜRK LİRASI
6.
Hardaliye Üretimi Optimizasyonu ve Farklı Şekillerde İşlenerek Değerlendirilmesi
30.11.2022 Kalkınma Bakanlığı ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor
7.
Reyhan Yaprağı Antosiyaninlerinin Emüljel Hibrit Sistem ile Enkapsülasyonu
01.09.2022 - 01.09.2023 -tübitak 1002 ULUSAL Yürütücü Tamamlandı 44.940,1 TÜRK LİRASI
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2024-2025 | Kalite Sistemleri ve Mevzuat | Türkçe | 2 |
Tarih | Tez Adı | Yazar | Bölüm | Durum |
---|---|---|---|---|
2023 | Farklı Yöntemlerle Kurutulan Güvem (Prunus Spinosa L.) Meyvesinin Çeşitli Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi | TANER AKCAKAYA | Kırklareli Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | Devam Ediyor |
1.
International Journal Of Biological Macromolecules-Elsevier
2025 Dergi SCI-Expanded
2.
Food Chemistry-Elsevier
2025 Dergi SCI-Expanded
3.
Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology (Turjaf)
2025 Dergi TR-DIZIN
4.
International Journal Of Biological Macromolecules-Elsevier
2025 Dergi SCI-Expanded
5.
International Journal Of Biological Macromolecules-Elsevier
2025 Dergi SCI-Expanded
6.
International Journal Of Nanomedicine-Taylor & Francis
2025 Dergi SCI-Expanded
7.
International Journal Of Biological Macromolecules-Elsevier
2025 Dergi SCI-Expanded
8.
Food Chemistry-Elsevier
2025 Dergi SCI-Expanded
9.
International Journal Of Biological Macromolecules-Elsevier
2025 Dergi SCI-Expanded
10.
International Journal Of Biological Macromolecules-Elsevier
2025 Dergi SCI-Expanded
11.
International Journal Of Biological Macromolecules-Elsevier
2024 Dergi SCI-Expanded
12.
Food Research International-Elsevier
2024 Dergi SCI-Expanded
13.
Food Research International-Elsevier
2024 Dergi SCI-Expanded
Tübitak Yayın Teşvik Ödülü2024 Tübitak
Tübitak Yayın Teşvik Ödülü2024 Tübitak
Tübitak Yayın Teşvik Ödülü2023 Tübitak
Best Poster2017 Fırat Üniversitesi
Bölüm İkinciliği2015 Hacettepe Üniversitesi
1.
Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası
09.12.2024 - 20.12.2024 Ulusal
2.
Gc-Ms
03.06.2024 - 04.06.2024 Ulusal
3.
Duyusal Analiz Eğitimi
01.03.2024 - 01.03.2024 Ulusal