2016 - 2020 DoktoraBalıkesir Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü / Turizm İşletmeciliği (Dr)
Tez Adı: Beş faktör kişilik özelliklerinin iş doyumu ve yaşam doyumuna etkisi: Turist rehberleri üzerine bir araştırma
2014 - 2016 Yüksek LisansBalıkesir Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü / Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yl) (Tezli)
Tez Adı: Uluslararası Skal ödülü "Turizm Eğitim Oscarı" almış turizm rehberliği eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının hizmet kalitesi ölçümü: Turizm rehberliği öğrencileri üzerine bir araştırma
2010 - 2014 LisansBalıkesir Üniversitesi
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu / Turizm Rehberliği Bölümü / Turizm Rehberliği Pr.
2021 Doktor Öğretim ÜyesiKırklareli Üniversitesi / Pınarhisar Meslek Yüksekokulu / Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü / Turizm ve Seyahat Hizmetleri Pr.
2022 Bölüm BaşkanıKırklareli Üniversitesi
2021 Yönetim Kurulu ÜyeliğiKırklareli Üniversitesi
1.
Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Uluslararası Çalışma ve Değerlendirmeler
2024 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
2.
Kırklareli Turizmi
2024 Bilimsel Kitap Tümü Uluslararası
3.
Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Uluslararası Teori, Araştırma ve Derlemeler Cilt-1
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
4.
Gastronomy Attractıons And Practıces In Tourism
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
5.
Current Approaches And Trends In Tourısm Scıence
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
6.
Sosyal & Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler- Iı
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
7.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
8.
Rekreasyon Kavram ve Uygulamalar
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
9.
Gastronomi ve Medya
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
10.
Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler-I
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
11.
Academıc Turkısh World Studıes: Tourısm, Culture, Art And Archıtecture
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
12.
Gastronomi Turizmi Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
13.
Current Studıes In Socıal Scıences Iıı
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
14.
Banket Satış ve Organizasyonu
2020 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
15.
Cultural Herıtage And Tourısm
2020 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
16.
Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar
2018 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
1.
The Evaluation Of The İmage Of The Culture Profession Within The Scope Of demensional Gastronomy Education: A Research On Students Taking Online education
2023 Hakemli Uluslararası ERIC Özgün Makale
2.
Aşçılık Eğitimine İlişkin Algıların Metafor Analizi ile İncelenmesi
2023 Hakemli Uluslararası ICI Journals Index Copernicus; SOBİAD Atıf Dizini; Directory of Research Journals Indexing; Root Society for Indexing; Eurasian Scientific Journal Index (ESJI); International ResearchBible (Academic Resource Index); Özgün Makale
3.
Bisiklet Dostu Konaklama Tesislerinin Web Sitelerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
2022 Hakemli Uluslararası ICI, Index Copernicus, ResearchBible, Internation Scientific Indexing (ISI).... Özgün Makale
4.
Creating Gastronomic Product Inventory A Research: Example Of Edremit Region
2022 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
5.
Turist Rehberlerinin Yaşam Doyumunu Etkileyen Sosyo-Demografik Özelliklerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma
2021 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
6.
Profesyonel Şef Adaylarının Olası Benliklerinin Metafor Analizi Yoluyla İncelenmesi
2021 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
7.
Öğretmen Adaylarının Beslenme ile İlgili Bilişsel Yapılarının Kelime İlişkilendirme Testi ile Belirlenmesi
2021 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
8.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Akademik Personelinin Eğitim Profili: Devlet Üniversiteleri Üzerine Bir Araştırma
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
9.
"Örnek Olay" Çalışmasına İlişkin Teorik Bir Değerlendirme
2018 Hakemli Uluslararası (ESJI, CİTE FACTOR, DIIF, RESEARCHBİBLE, ...) Özgün Makale
10.
Uzayda Beslenme ve Gelişim Süreci Üzerine Teorik Bir Değerlendirme
2018 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
11.
Vanilya ve Vanilin ile İlgili Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2018 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
12.
Uluslararası Skal Ödülü "Turizm Eğitim Oscarı" Almış Turizm Rehberliği Eğitimi Veren Yükseköğretim Kurumlarının Hizmet Kalitesi Ölçümü: Turizm Rehberliği Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2017 Hakemli Uluslararası ındex copernıcus, oajı, drjı, asos. Özgün Makale
13.
Yeme Davranışı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2017 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
14.
Mutfak Departmanına Yönelik Tutum: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2017 Hakemli Ulusal (RESEARCHBİB, TEİ, SPI) Özgün Makale
1.
The Evaluation Of The İmage Of The Culture Profession Within The Scope Of demensional Gastronomy Education: A Research On Students Taking Online education
2023 Hakemli Uluslararası ERIC Özgün Makale
2.
Aşçılık Eğitimine İlişkin Algıların Metafor Analizi ile İncelenmesi
2023 Hakemli Uluslararası ICI Journals Index Copernicus; SOBİAD Atıf Dizini; Directory of Research Journals Indexing; Root Society for Indexing; Eurasian Scientific Journal Index (ESJI); International ResearchBible (Academic Resource Index); Özgün Makale
3.
Bisiklet Dostu Konaklama Tesislerinin Web Sitelerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
2022 Hakemli Uluslararası ICI, Index Copernicus, ResearchBible, Internation Scientific Indexing (ISI).... Özgün Makale
4.
"Örnek Olay" Çalışmasına İlişkin Teorik Bir Değerlendirme
2018 Hakemli Uluslararası (ESJI, CİTE FACTOR, DIIF, RESEARCHBİBLE, ...) Özgün Makale
5.
Uluslararası Skal Ödülü "Turizm Eğitim Oscarı" Almış Turizm Rehberliği Eğitimi Veren Yükseköğretim Kurumlarının Hizmet Kalitesi Ölçümü: Turizm Rehberliği Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2017 Hakemli Uluslararası ındex copernıcus, oajı, drjı, asos. Özgün Makale
1.
Creating Gastronomic Product Inventory A Research: Example Of Edremit Region
2022 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
2.
Turist Rehberlerinin Yaşam Doyumunu Etkileyen Sosyo-Demografik Özelliklerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma
2021 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
3.
Profesyonel Şef Adaylarının Olası Benliklerinin Metafor Analizi Yoluyla İncelenmesi
2021 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
4.
Öğretmen Adaylarının Beslenme ile İlgili Bilişsel Yapılarının Kelime İlişkilendirme Testi ile Belirlenmesi
2021 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
5.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Akademik Personelinin Eğitim Profili: Devlet Üniversiteleri Üzerine Bir Araştırma
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
6.
Uzayda Beslenme ve Gelişim Süreci Üzerine Teorik Bir Değerlendirme
2018 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
7.
Vanilya ve Vanilin ile İlgili Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2018 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
8.
Yeme Davranışı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2017 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
9.
Mutfak Departmanına Yönelik Tutum: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2017 Hakemli Ulusal (RESEARCHBİB, TEİ, SPI) Özgün Makale
1.
Yemek Deneyimi: Erasmus(+) Öğrenim Hareketliliği Programı'na Katılan Öğrenciler Üzerine Bir Araştırma
01.12.2021 Tam metin bildiri Ulusal
2.
Yayın Dili Türkçe Olan Gastronomi Kitapları Üzerine Bir Araştırma
29.12.2021 Tam metin bildiri Uluslararası
3.
Turist Rehberlerinin "Turist Rehberliği Meslek Kanunu"na Yönelik Algılarının İncelenmesi
31.12.2021 Tam metin bildiri Uluslararası
4.
Türkiye'de Turizmi Yöneten Turizm Bakanlarının Öğrenim Alanları ve Görev Süreleri ile Beş Yıllık Kalkınma Planları, Hükümet Programları ve Eylem Planlarındaki Turizm Politikaları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi 1996-2014
30.05.2015 Tam metin bildiri Uluslararası
1.
Yayın Dili Türkçe Olan Gastronomi Kitapları Üzerine Bir Araştırma
29.12.2021 Tam metin bildiri Uluslararası2.
Turist Rehberlerinin "Turist Rehberliği Meslek Kanunu"na Yönelik Algılarının İncelenmesi
31.12.2021 Tam metin bildiri Uluslararası3.
Türkiye'de Turizmi Yöneten Turizm Bakanlarının Öğrenim Alanları ve Görev Süreleri ile Beş Yıllık Kalkınma Planları, Hükümet Programları ve Eylem Planlarındaki Turizm Politikaları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi 1996-2014
30.05.2015 Tam metin bildiri Uluslararası
1.
Yemek Deneyimi: Erasmus(+) Öğrenim Hareketliliği Programı'na Katılan Öğrenciler Üzerine Bir Araştırma
01.12.2021 Tam metin bildiri Ulusal
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2024-2025 | Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi. | Türkçe | 3 |
2024-2025 | Yüksek Lisans Tez Çalışması | Türkçe | 1 |
2024-2025 | Antik Dönemde Beslenme | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi. | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Yüksek Lisans Tez Çalışması. | Türkçe | 1 |
2023-2024 | Gastronomi Rotaları | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Yüksek Lisans Tez Çalışması | Türkçe | 1 |
2023-2024 | Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Antik Dönemde Beslenme | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Gastronomi Rotaları | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Antik Dönemde Beslenme | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2020-2021 | Anadolu Sanat Tarihi | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2024-2025 | Genel Turizm | Türkçe | 3 |
2024-2025 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
2024-2025 | Kongre ve Fuar Organizasyonu | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Yiyecek İçecek Servis Yöntemleri | Türkçe | 4 |
2023-2024 | Yiyecek İçecek Servis Teknikleri | Türkçe | 2 |
2023-2024 | Kongre ve Fuar Organizasyonu | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Genel Turizm | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Kongre Seminer Organisazyonu | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Yiyecek İçecek Servis Yöntemleri | Türkçe | 4 |
2022-2023 | Yiyecek İçecek Servis Teknikleri | Türkçe | 2 |
2022-2023 | Genel Turizm | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Konaklama İşletmeciliği | Türkçe | 2 |
2022-2023 | Kongre ve Fuar Organizasyonu | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | Türkçe | 3 |
2021-2022 | Kongre Seminer Organizasyonu | Türkçe | 3 |
2021-2022 | Yiyecek İçecek Servis Yöntemleri | Türkçe | 4 |
2021-2022 | Yiyecek İçecek Servis Teknikleri | Türkçe | 2 |
2021-2022 | Ziyafet Servisi Organizasyonu | Türkçe | 3 |
2021-2022 | Konaklama İşletmeciliği | Türkçe | 2 |
2021-2022 | Genel Turizm | Türkçe | 3 |
2020-2021 | Sosyal Sorumluluk Projeleri | Türkçe | 3 |
2020-2021 | Anadolu Uygarlıkları | Türkçe | 3 |
2020-2021 | Yiyecek İçecek Servis Yöntemleri | Türkçe | 4 |