2016 - 2022 DoktoraTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Dr)
Tez Adı: Çipura (sparus aurata) derisinden üretilen jelatinin, reolojik ve teknolojik özellikleri üzerine tarımsal artık ekstraktlarının etkisi
2013 - 2016 Yüksek LisansNamık Kemal Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Tez Adı: Tüketime hazır fermente sucukların mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri üzerine gamma ışınlamanın etkisi
2009 - 2013 LisansAtatürk Üniversitesi
Ziraat Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Pr.
2023 Doktor Öğretim ÜyesiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2017 - 2023 Öğretim GörevlisiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2023 Dr. Öğretim ÜyesiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü
1.
Investigating The Potential Of Wine Lees As A Natural Colorant And Functional Ingredient İn Jelly Production
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
2.
Optimization Of An Edible Film Formulation By İncorporating Carrageenan And Red Wine Lees İnto Fish Gelatin Film Matrix
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
3.
Waste To Value: Enhancing Xanthan Gum Hydrogel With Wine Lees Extract For Optimal Performance
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
4.
Optimizing Vegan Frozen Dessert: The İmpact Of Xanthan Gum And Oat-Based Milk Substitute On Rheological And Sensory Properties Of Frozen Dessert
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
5.
The Potential Of Pectin-Based Films Enriched With Bioactive Components For Strawberry Preservation: A Sustainable And İnnovative Coating
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
6.
Gilaburu (Viburnum Opulus L.) Meyvesi: Bileşimi, Önemi ve Kullanım Alanları
2024 Hakemli Ulusal TR DİZİN Derleme Makale
7.
Characterization And Molecular Docking Of Sustainable Wine Lees And Gelatin‐based Emulsions: İnnovative Fat Substitution
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
8.
Bezelye Proteini ve Spirulina İlavesinin İkili Hidrojel Formlarının Reolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
2024 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
9.
Value-Added Processing Of Seeds From Tomato Sauce İndustry And Comparison Of Extraction Solvents On The Chemical Properties
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
10.
Utilization Of Fish Gelatin Containing Extracts From Winery Waste And Pomegranate Peel İn Soft Candies
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
11.
Characterization Of Poly(vinyl Alcohol)/Gelatin Films Made With Winery Solid By-Product (Vinasse) Extract
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
12.
Proposed Use Of A Polyvinyl Alcohol With Grape Pomace Extract As An Edible Coating For Strawberries
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
13.
Extraction And Characterization Of Color Substance From Avocado (Persea Americana Mill.) Seed
2023 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
14.
The Combined Effect Of Ph And Gamma Irradiation On The Rheological Properties Of Winery Waste-Enhanced Fish Gelatin
2023 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
15.
Effect Of Addition Of Different Gums On The Technological And Rheological Properties Of Fish Gelatin
2023 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
16.
Development Of Gelatin/Pva Based Colorimetric Films With A Wide Ph Sensing Range Winery Solid By-Product (Vinasse) For Monitor Shrimp Freshness
2022 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
17.
Turkey Jerky As A Potantial Meat Snack
2022 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
18.
Rheological Properties Of Fish (Sparus Aurata) Skin Gelatin Modified By Agricultural Wastes Extracts
2022 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
19.
Drying Of Orange Peel With Different Methods And Investigation Of Its Some Technological Properties
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
20.
Fermente Sucukların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Gamma Işınlamanın Etkisi
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
21.
Kekik ve Biberiye Esansiyel Yağlarının Uçucu Bileşenleri ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
22.
Ülkemiz İçin Farklı Bir Yağ Kaynağı: Pirinç Kepeği Yağı
2018 Hakemli Ulusal Endekste taranmıyor Derleme Makale
1.
Investigating The Potential Of Wine Lees As A Natural Colorant And Functional Ingredient İn Jelly Production
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
2.
Optimization Of An Edible Film Formulation By İncorporating Carrageenan And Red Wine Lees İnto Fish Gelatin Film Matrix
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
3.
Waste To Value: Enhancing Xanthan Gum Hydrogel With Wine Lees Extract For Optimal Performance
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
4.
Optimizing Vegan Frozen Dessert: The İmpact Of Xanthan Gum And Oat-Based Milk Substitute On Rheological And Sensory Properties Of Frozen Dessert
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
5.
The Potential Of Pectin-Based Films Enriched With Bioactive Components For Strawberry Preservation: A Sustainable And İnnovative Coating
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
6.
Characterization And Molecular Docking Of Sustainable Wine Lees And Gelatin‐based Emulsions: İnnovative Fat Substitution
2024 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
7.
Value-Added Processing Of Seeds From Tomato Sauce İndustry And Comparison Of Extraction Solvents On The Chemical Properties
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
8.
Utilization Of Fish Gelatin Containing Extracts From Winery Waste And Pomegranate Peel İn Soft Candies
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
9.
Characterization Of Poly(vinyl Alcohol)/Gelatin Films Made With Winery Solid By-Product (Vinasse) Extract
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
10.
Proposed Use Of A Polyvinyl Alcohol With Grape Pomace Extract As An Edible Coating For Strawberries
2023 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
11.
Development Of Gelatin/Pva Based Colorimetric Films With A Wide Ph Sensing Range Winery Solid By-Product (Vinasse) For Monitor Shrimp Freshness
2022 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
12.
Rheological Properties Of Fish (Sparus Aurata) Skin Gelatin Modified By Agricultural Wastes Extracts
2022 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
1.
Gilaburu (Viburnum Opulus L.) Meyvesi: Bileşimi, Önemi ve Kullanım Alanları
2024 Hakemli Ulusal TR DİZİN Derleme Makale
2.
Bezelye Proteini ve Spirulina İlavesinin İkili Hidrojel Formlarının Reolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
2024 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
3.
Extraction And Characterization Of Color Substance From Avocado (Persea Americana Mill.) Seed
2023 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
4.
The Combined Effect Of Ph And Gamma Irradiation On The Rheological Properties Of Winery Waste-Enhanced Fish Gelatin
2023 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
5.
Effect Of Addition Of Different Gums On The Technological And Rheological Properties Of Fish Gelatin
2023 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
6.
Turkey Jerky As A Potantial Meat Snack
2022 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
7.
Drying Of Orange Peel With Different Methods And Investigation Of Its Some Technological Properties
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
8.
Fermente Sucukların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Gamma Işınlamanın Etkisi
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
9.
Kekik ve Biberiye Esansiyel Yağlarının Uçucu Bileşenleri ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
10.
Ülkemiz İçin Farklı Bir Yağ Kaynağı: Pirinç Kepeği Yağı
2018 Hakemli Ulusal Endekste taranmıyor Derleme Makale
1.
Optimization Of Geographically Indicated Oak Honey Powder In A Spray Dryer
16.09.2024 Özet bildiri Uluslararası
2.
Molecular Docking Simulations Of Plant Protein And Polyphenol Interaction
Özet bildiri Uluslararası
3.
Instant Hardaliye Production
Özet bildiri Uluslararası
4.
The Utilization Of Fish Gelatin Enriched With Grape Pomace İn The Manufacturing Of Ice Cream
24.12.2023 Tam metin bildiri Uluslararası
5.
Gelincik Çiçeği (Papaver Rhoaes L.) Ekstraktının Renk Maddesi Olarak Kullanım Olanakları
13.10.2023 Özet bildiri Uluslararası
6.
Zengin Bileşimi ile Gilaburu (Viburnum Opulus L.) Meyvesi
26.07.2023 Özet bildiri Uluslararası
7.
Biosynthesis And Characterization Of Single-Cell Oil (Sco) From Rhodotorula Mucilaginosa Bt59
11.12.2022 Tam metin bildiri Uluslararası
8.
Fısh Gelatın's Potentıal Applıcatıons In The Food Industry
Özet bildiri Uluslararası
9.
The Potential For Evaluation Of Wine Lees
25.11.2022 Özet bildiri Uluslararası
10.
Productıon And Standardızatıon Of Lyophılızed Honey
Özet bildiri Uluslararası
11.
Emerging Trends İn The Utilization Of Hydrocolloids For The Formation Of Oleogels
26.09.2023 Özet bildiri Uluslararası
12.
Compare Of The Chemıcal Composıtıon Of Tomato Seed Oıl Extracted Wıth Dıfferent Solvents
01.09.2020 Özet bildiri Uluslararası
13.
Operating Options İn Halal Gelatin Production Of Different Animal Resources
Özet bildiri Uluslararası
14.
Pepper Pickle With Milk (Soka)
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası
15.
Effect Of Gamma Irradıatıon On Propertıes Of Tradıtıonal Fermented Sausages
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası
16.
Balık Köftesi
16.11.2017 Özet bildiri Uluslararası
17.
Microbial Characteristics Of Tarhana Produced Using Kefir Yoghurt And Mixtures During Fermantation
04.10.2015 Özet bildiri Uluslararası
1.
Optimization Of Geographically Indicated Oak Honey Powder In A Spray Dryer
16.09.2024 Özet bildiri Uluslararası2.
Molecular Docking Simulations Of Plant Protein And Polyphenol Interaction
Özet bildiri Uluslararası3.
Instant Hardaliye Production
Özet bildiri Uluslararası4.
The Utilization Of Fish Gelatin Enriched With Grape Pomace İn The Manufacturing Of Ice Cream
24.12.2023 Tam metin bildiri Uluslararası5.
Gelincik Çiçeği (Papaver Rhoaes L.) Ekstraktının Renk Maddesi Olarak Kullanım Olanakları
13.10.2023 Özet bildiri Uluslararası6.
Zengin Bileşimi ile Gilaburu (Viburnum Opulus L.) Meyvesi
26.07.2023 Özet bildiri Uluslararası7.
Biosynthesis And Characterization Of Single-Cell Oil (Sco) From Rhodotorula Mucilaginosa Bt59
11.12.2022 Tam metin bildiri Uluslararası8.
Fısh Gelatın's Potentıal Applıcatıons In The Food Industry
Özet bildiri Uluslararası9.
The Potential For Evaluation Of Wine Lees
25.11.2022 Özet bildiri Uluslararası10.
Productıon And Standardızatıon Of Lyophılızed Honey
Özet bildiri Uluslararası11.
Emerging Trends İn The Utilization Of Hydrocolloids For The Formation Of Oleogels
26.09.2023 Özet bildiri Uluslararası12.
Compare Of The Chemıcal Composıtıon Of Tomato Seed Oıl Extracted Wıth Dıfferent Solvents
01.09.2020 Özet bildiri Uluslararası13.
Operating Options İn Halal Gelatin Production Of Different Animal Resources
Özet bildiri Uluslararası14.
Pepper Pickle With Milk (Soka)
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası15.
Effect Of Gamma Irradıatıon On Propertıes Of Tradıtıonal Fermented Sausages
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası16.
Balık Köftesi
16.11.2017 Özet bildiri Uluslararası17.
Microbial Characteristics Of Tarhana Produced Using Kefir Yoghurt And Mixtures During Fermantation
04.10.2015 Özet bildiri Uluslararası
1.
Tarım Atığını Değerli Ambalaj Materyaline Dönüştürme: Üzüm Posası Temelli Doğal Gellan Gam ile Geliştirilen Sürdürülebilir Biyofilm ve Kaplama Teknolojileri
13.03.2024 -tübitak 1002 ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 58.965,00 TÜRK LİRASI
2.
Rhodotorula Mucilaginosa (Bt59) Kullanılarak Üzüm Posasından Tek Hücre Yağı(thy) Üretimi: Fermentasyon Optimizasyonu, Thy Karakterizasyonu ve Farklı Gıda Alanlarında Kullanımı
01.03.2024 -tübitak 1001 ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 1.708.969 TÜRK LİRASI
3.
Süt ve Süt Ürünlerinin Karakterizasyonu ve Yeni Ürün Geliştirme
30.11.2022 Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç) ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 2.854.909,67 TÜRK LİRASI
4.
Tarımsal Atık Ekstraktlarının Balık (Sparus Aurata) Jelatinin Reolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
22.08.2021 - 24.08.2022 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 50000 TÜRK LİRASI
5.
Farklı Çözgenler ile Ekstrakte Edilen Domates Çekirdeği Yağının Kimyasal Kompozisyonunun Karşılaştırılması
12.10.2018 - 20.10.2020 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 8048,70 TÜRK LİRASI
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2023-2024 | Enstrümental Analiz Yöntemleri | Türkçe | 42 |
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2024-2025 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 28 |
2023-2024 | Fermentasyon Teknolojisi | Türkçe | 42 |
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2016-2017 | Genel Mikrobiyoloji | Türkçe | 70 |
2016-2017 | Biyoteknoloji | Türkçe | 42 |
2016-2017 | Et ve Ürünleri Teknolojisi I | Türkçe | 42 |
2013-2014 | Hijyen ve Sanitasyon | Türkçe | 42 |
2013-2014 | Et ve Ürünleri Teknolojisi Iı | Türkçe | 42 |
1.
International Journal Of Biological Macromolecules Elsevier
2024 Dergi SCI-Expanded
2.
International Journal Of Biological Macromolecules
2024 Dergi SCI-Expanded
3.
Cogent Food & Agriculture (Org)
2024 Dergi SCI-Expanded
4.
Microchemical Journal
2024 Dergi SCI-Expanded
5.
Food Science & Nutrition
2024 Dergi SCI-Expanded
6.
Food Chemistry Elsevier
2024 Dergi SCI-Expanded
7.
Food Science & Nutrition
2024 Dergi SCI-Expanded
8.
Food Science & Nutrition
2024 Dergi SCI-Expanded
9.
Food Science & Nutrition
2024 Dergi SCI-Expanded
10.
Food Hydrocolloids
2024 Dergi SCI-Expanded
11.
Food Chemistry Elsevier
2023 Dergi SCI-Expanded
12.
Food Chemistry Elsevier
2023 Dergi SCI-Expanded
Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt)2023 Tübitak
Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt)2023 Tübitak
Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt)2023 Tübitak
Tübitak Yayın Teşvik Ödülü (Ubyt)2022
Tübitak Yayın Teşvik Ödülü (Ubyt)2022
1.
Gıda Mühendisleri Odası
2013
1.
Süzülmüş Kardeşler Süt Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti.
2014 - 2017
2.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
2014 - 2017
1.
Food Rheology (Iarad002)
19.12.2019 - 19.12.2019 Uluslararası