Arş. Gör. Recep Güneş
Gıda Mühendisliği
Recep Güneş

Recep Güneş
Ünvan
Arş. Gör.
Yabancı Diller
  • İngilizce
Uzmanlık Alanları
  • Gıda Kimyası
  • Şekerleme Teknolojisi
  • Antioksidan Aktivite/Kapasite Tayin Yöntemleri
İlgi Alanları
  • Doğal Yaşamı Koruma
  • Doğa ve Keşif Gezileri
  • Seyahat
  • Müzeler
  • Belgeseller
  • Koleksiyonculuk
Eposta
  • recepgunes@klu.edu.tr
Doğum Tarihi
1989
Doğum Yeri
Bulgaristan
Lise
Lüleburgaz Anadolu Lisesi

Mezuniyet: 0000

Lisans
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Mezuniyet: 2013

Yüksek Lisans
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Mezuniyet: 2017

Doktora
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Mezuniyet: 0000

Araştırma Görevlisi
Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Başlama: 2014

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

SCI-SSCI veya SCI Expended Kapsamındaki Yayınlar

Palabiyik, I.Toker, O. S.Konar, N.Gunes, R.Guleri, T.Alasalvar, H., & Cam, M. ( 2018). Phenolics release kinetics in sugared and sugar‐free chewing gums: Microencapsulated pomegranate peel extract usageInternational Journal of Food Science & Technology, 53(12): 2657– 2663

Gunes, R., Palabiyik, I., Toker, O.S., Konar, N., & Kurultay, S. (2019). Incorporation of defatted apple seeds in chewing gum system and phloridzin dissolution kinetics. Journal of Food Engineering, 255:9 –14.

Özdoğan, A., Gunes, R., Palabiyik, I. (2019). Investigating release kinetics of phenolics from defatted wheat germ incorporated chewing gums. Journal of the Science of Food and Agriculture, Accepted: https://doi.org/10.1002/jsfa.9910.

Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Yayınlar

Güneş, R., Kurultay, Ş., & Geçgel, Ü. (2019). Evaluation of effect of pulsed electric field technique on production yield, chemical and sensory properties of virgin olive oil. The Journal of Food, 44(1): 10-21.

Güneş, R., Palabıyık, İ., & Kurultay, Ş. (2018). Functional food production in the confectionery technology. The Journal of Food, 43(6): 984-1001.

Güneş, R., & Demirci, A.Ş. (2016). Importance of conjugated linoleic acids and their bioproduction by some probiotic strains. The Journal of Food, 41(4): 251-258.

Güneş, R., & Aşkın, B. (2016). Chemical properties and nutritional content of watermelon seed oil. The Journal of Food, 41 (1): 37-44.

Uluslararası Konferans ve Sempozyumlar

Gunes, R., Taşan, M., Dülger, G.Ç., & Geçgel, Ü. (2018). Current food safety and hygiene practices applied in traditional food production. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Poster Presentation).

Gunes, R., & Demirci, A.Ş. (2018). A Traditional Value-Added Product: Watermelon Molasses. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Poster Presentation).

Gunes, R., Taşan, M., Kurultay, Ş., Dülger, G.Ç., & Geçgel, Ü. (2018). An Important Traditional Condiment Used in Every Cuisine: Vinegar. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Poster Presentation).

Gunes, R., Kurultay, Ş., Taşan, M., Sivri, G.T., & Geçgel, Ü. (2018). A Traditional Confectionery Product that Consumed Delightfully in Turkey: Akide Candy. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Poster Presentation).

Gunes, R., Uran, H., & Yılmaz, I. (2017). Drying and Texturing of Fresh Meat and Fish by Instant Controlled Pressure Drop Technology. 8th International Advanced Technologies Symposium (Poster Presentation).

Gunes, R., Uran, H., & Kurultay, S. (2017). As a Novel Food Processing Technology: Instant Controlled Pressure Drop (D.I.C.). 3rd International Congress on Natural and Engineering Sciences (Poster Presentation).

Geçgel, U., Kurultay, S., Şimşek, O., Dülger, G.Ç., Apaydın, D., Gunes, R., & Yılmaz, I. (2017). Thyme and Thyme essential oil and their potential use in Foods. I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ‘Natural and Healthy Life’ (Poster Presentation).

Geçgel, U., Şimşek, O., Kurultay, S., Apaydın, D., Dülger, G.Ç., Gunes, R., & Yılmaz, I. (2017). Antimicrobial properties of essential oils and evaluation of these oils as a functional food component. I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ‘Natural and Healthy Life’ (Poster Presentation).

Gunes, R., & Aşkın, B. (2015). Two Traditional Products from Bulgarian Cuisine: Mekitsa and Milinki. The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” (Poster Presentation).

Ulusal Konferans ve Sempozyumlar

Güneş, R., & Kurultay, Ş. (2017). Elma Çekirdeklerinin Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitesinin Değerlendirilmesi. YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi (Poster Sunum).

Geçgel, Ü., Güneş, R., & Kurultay, Ş. (2017). Yumuşak çekirdekli meyvelerden elde edilen çekirdek yağlarının fizikokimyasal özellikleri. II. Ulusal Yumuşak Çekirdekli Meyve Türleri Sempozyumu (Sözlü Bildiri)

Geçgel, Ü., Güneş, R., & Kurultay, Ş. (2017). Muşmula (Mespilus germanica L.) meyvesinin kimyasal özellikleri ve sağlık üzerine etkileri. II. Ulusal Yumuşak Çekirdekli Meyve Türleri Sempozyumu (Poster Sunum).

Güneş, R., & Aşkın, B. (2015). Karpuz Çekirdeği Yağının Kimyasal Özellikleri ve Besin Profili. YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi (Poster Sunum).

Güneş, R., & Aşkın, B. (2015). Karpuz Çekirdeği Ham Yağının Oksidasyon Parametreleri. YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi (Poster Sunum).

Güneş, R., & Aşkın, B. (2015). Elma Çekirdeği Yağının Kimyasal ve Besleyici Özellikleri. YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi (Poster Sunum).

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.
Facebook
Twitter
Google Plus