2017 - 2022 DoktoraTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Dr)
Tez Adı: Kenger sakızı bazlı fonksiyonel yumuşak şekerleme geliştirilmesi
2013 - 2017 Yüksek LisansNamık Kemal Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Tez Adı: Trakya yöresinde yetiştirilen bazı elma çeşitlerinin çekirdeklerinden elde edilen yağların ve fenolik ekstraktlarının antimikrobiyal ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
2008 - 2013 LisansAkdeniz Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Pr.
2022 Doktor Öğretim ÜyesiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2022 Araştırma GörevlisiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü
1.
Mutfakta Geleneksel Ürün Uygulamaları
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
1.
Investigating The Effect Of Gum Base Components On Chewing Gum Quality And Aroma Release Mechanism: In-Vitro Kinetic Modeling
2024 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
2.
Modification Of Chia (Salvia Hispanica L.) Seed Mucilage (A Heteropolysaccharide) By Atmospheric Pressure Cold Plasma Jet Treatment
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
3.
Importance Of Rheological Properties İn Enrobing Efficiency Of Dark Chocolate: Application İn Wafer Products
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
4.
Determination And Numerical Modeling Of Sugar Release From Model Food Gels
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
5.
Quality Assessment Of Chokeberry Fruit Powders Obtained By Convective Hot Air And Freeze Drying Method
2023 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Özgün Makale
6.
Investigation Of Using Possibility Of Grape Pomace İn Wafer Sheet For Wheat Flour Substitution
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
7.
Cold Plasma Modification Of Food Macromolecules And Effects On Related Products
2022 Hakemli Uluslararası SCI Derleme Makale
8.
Investigation Of The Use Of Various Fruit Juice Concentrates İnstead Of Corn Syrup İn Marshmallow Type Products: A Preliminary Study
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
9.
Soft Confectionery Products: Quality Parameters, İnteractions With Processing And İngredients
2022 Hakemli Uluslararası SCI Derleme Makale
10.
Health Conscious Consumers And Sugar Confectionery: Present Aspects And Projections
2022 Hakemli Uluslararası SCI Yorum
11.
Utilising Grape Juice Processing By-Products As Bulking And Colouring Agent İn White Chocolate
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
12.
Effect Of Grape Pomace Usage İn Chocolate Spread Formulation On Textural, Rheological And Digestibility Properties
2021 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
13.
Utilization Of Pulsed Electric Field (Pef) Technique İn Meat And Seafood
2020 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
14.
Valorisation Of Grape By-Products As A Bulking Agent İn Soft Candies: Effect Of Particle Size
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
15.
Determining Honey Adulteration By Seeding Method: An Initial Study With Sunflower Honey
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
16.
Investigation Of Some Quality Parameters Of Pickled Pepper Produced By Low Value Dairy By-Products
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
17.
A Fundamental Optimization Study On Chewing Gum Textural And Sensorial Properties: The Effect Of İngredients
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
18.
Vurgulu Elektrik Alan Tekniğinin Natürel Zeytinyağının Üretim Verimi ile Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
2019 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
19.
Incorporation Of Defatted Apple Seeds İn Chewing Gum System And Phloridzin Dissolution Kinetics
2019 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
20.
Investigating Release Kinetics Of Phenolics From Defatted Wheat Germ İncorporated Chewing Gums
2019 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
21.
Phenolıcs Release Kınetıcs In Sugared And Sugar-Free Chewıng Gums: Mıcroencapsulated Pomegranate Peel Extract Usage
2018 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
22.
Şekerleme Teknolojisinde Fonksiyonel Ürün Üretimi
2018 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
23.
Importance Of Conjugated Lınoleıc Acıds And Theır Bıoproductıon By Some Probıotıc Straıns
2016 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
24.
Chemıcal Propertıes And Nutrıtıonal Content Of Watermelon Seed Oıl
2016 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
1.
Investigating The Effect Of Gum Base Components On Chewing Gum Quality And Aroma Release Mechanism: In-Vitro Kinetic Modeling
2024 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
2.
Modification Of Chia (Salvia Hispanica L.) Seed Mucilage (A Heteropolysaccharide) By Atmospheric Pressure Cold Plasma Jet Treatment
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
3.
Importance Of Rheological Properties İn Enrobing Efficiency Of Dark Chocolate: Application İn Wafer Products
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
4.
Determination And Numerical Modeling Of Sugar Release From Model Food Gels
2023 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
5.
Quality Assessment Of Chokeberry Fruit Powders Obtained By Convective Hot Air And Freeze Drying Method
2023 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Özgün Makale
6.
Investigation Of Using Possibility Of Grape Pomace İn Wafer Sheet For Wheat Flour Substitution
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
7.
Cold Plasma Modification Of Food Macromolecules And Effects On Related Products
2022 Hakemli Uluslararası SCI Derleme Makale
8.
Investigation Of The Use Of Various Fruit Juice Concentrates İnstead Of Corn Syrup İn Marshmallow Type Products: A Preliminary Study
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
9.
Soft Confectionery Products: Quality Parameters, İnteractions With Processing And İngredients
2022 Hakemli Uluslararası SCI Derleme Makale
10.
Health Conscious Consumers And Sugar Confectionery: Present Aspects And Projections
2022 Hakemli Uluslararası SCI Yorum
11.
Utilising Grape Juice Processing By-Products As Bulking And Colouring Agent İn White Chocolate
2022 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
12.
Effect Of Grape Pomace Usage İn Chocolate Spread Formulation On Textural, Rheological And Digestibility Properties
2021 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
13.
Utilization Of Pulsed Electric Field (Pef) Technique İn Meat And Seafood
2020 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
14.
Valorisation Of Grape By-Products As A Bulking Agent İn Soft Candies: Effect Of Particle Size
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
15.
Determining Honey Adulteration By Seeding Method: An Initial Study With Sunflower Honey
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
16.
A Fundamental Optimization Study On Chewing Gum Textural And Sensorial Properties: The Effect Of İngredients
2020 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
17.
Vurgulu Elektrik Alan Tekniğinin Natürel Zeytinyağının Üretim Verimi ile Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
2019 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
18.
Incorporation Of Defatted Apple Seeds İn Chewing Gum System And Phloridzin Dissolution Kinetics
2019 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
19.
Investigating Release Kinetics Of Phenolics From Defatted Wheat Germ İncorporated Chewing Gums
2019 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
20.
Phenolıcs Release Kınetıcs In Sugared And Sugar-Free Chewıng Gums: Mıcroencapsulated Pomegranate Peel Extract Usage
2018 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
21.
Şekerleme Teknolojisinde Fonksiyonel Ürün Üretimi
2018 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
22.
Importance Of Conjugated Lınoleıc Acıds And Theır Bıoproductıon By Some Probıotıc Straıns
2016 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
23.
Chemıcal Propertıes And Nutrıtıonal Content Of Watermelon Seed Oıl
2016 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Derleme Makale
1.
Investigation Of Some Quality Parameters Of Pickled Pepper Produced By Low Value Dairy By-Products
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
1.
A Study On Quality Properties Of Blackthorn (Prunus Spinosa L.) Fruit Powder Obtained By Different Drying Treatments
09.01.2024 Tam metin bildiri Uluslararası
2.
Pros And Cons Of Non-Thermal Techniques İn Food Processing And Preservation
04.08.2023 Özet bildiri Uluslararası
3.
A Traditional Value-Added Product: Watermelon Molasses
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası
4.
Current Food Safety And Hygiene Practices Applied İn Traditional Food Production
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası
5.
An Important Traditional Condiment Used İn Every Cuisine: Vinegar
15.06.2018 Özet bildiri Uluslararası
6.
A Traditional Confectionery Product That Consumed Delightfully İn Turkey: Akide Candy
15.06.2018 Özet bildiri Uluslararası
7.
Yumuşak Çekirdekli Meyvelerden Elde Edilen Çekirdek Yağlarının Fizikokimyasal Özellikleri
26.10.2017 Özet bildiri Ulusal
8.
Muşmula (Mespilus Germanica L.) Meyvesinin Kimyasal Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
26.10.2017 Özet bildiri Ulusal
9.
Drying And Texturing Of Fresh Meat And Fish By Instant Controlled Pressure Drop Technology
19.10.2017 Özet bildiri Uluslararası
10.
As A Novel Food Processing Technology: Instant Controlled Pressure Drop (D.ı.c.)
21.07.2017 Özet bildiri Uluslararası
11.
Antimicrobial Properties Of Essential Oils And Evaluation Of These Oils As A Functional Food Component
10.05.2017 Özet bildiri Uluslararası
12.
Thyme And Thyme Essential Oil And Their Potential Use İn Foods
10.05.2017 Özet bildiri Uluslararası
13.
Elma Çekirdeklerinin Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitesinin Değerlendirilmesi
15.04.2017 Özet bildiri Ulusal
14.
Two Traditional Products From Bulgarian Cuisine: Mekitsa And Milinki
04.10.2015 Özet bildiri Uluslararası
15.
Kırklareli ve Civarındaki Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Gıda Güvenliği Açısından Uygunluğunun Belirlenmesi
07.01.2016 Özet bildiri Ulusal
16.
Karpuz Çekirdeği Yağının Kimyasal Özellikleri ve Besin Profili
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
17.
Karpuz Çekirdeği Ham Yağının Oksidasyon Parametreleri
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
18.
Elma Çekirdeği Yağının Kimyasal ve Besleyici Özellikleri
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
1.
A Study On Quality Properties Of Blackthorn (Prunus Spinosa L.) Fruit Powder Obtained By Different Drying Treatments
09.01.2024 Tam metin bildiri Uluslararası2.
Pros And Cons Of Non-Thermal Techniques İn Food Processing And Preservation
04.08.2023 Özet bildiri Uluslararası3.
A Traditional Value-Added Product: Watermelon Molasses
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası4.
Current Food Safety And Hygiene Practices Applied İn Traditional Food Production
19.04.2018 Özet bildiri Uluslararası5.
An Important Traditional Condiment Used İn Every Cuisine: Vinegar
15.06.2018 Özet bildiri Uluslararası6.
A Traditional Confectionery Product That Consumed Delightfully İn Turkey: Akide Candy
15.06.2018 Özet bildiri Uluslararası7.
Drying And Texturing Of Fresh Meat And Fish By Instant Controlled Pressure Drop Technology
19.10.2017 Özet bildiri Uluslararası8.
As A Novel Food Processing Technology: Instant Controlled Pressure Drop (D.ı.c.)
21.07.2017 Özet bildiri Uluslararası9.
Antimicrobial Properties Of Essential Oils And Evaluation Of These Oils As A Functional Food Component
10.05.2017 Özet bildiri Uluslararası10.
Thyme And Thyme Essential Oil And Their Potential Use İn Foods
10.05.2017 Özet bildiri Uluslararası11.
Two Traditional Products From Bulgarian Cuisine: Mekitsa And Milinki
04.10.2015 Özet bildiri Uluslararası
1.
Yumuşak Çekirdekli Meyvelerden Elde Edilen Çekirdek Yağlarının Fizikokimyasal Özellikleri
26.10.2017 Özet bildiri Ulusal
2.
Muşmula (Mespilus Germanica L.) Meyvesinin Kimyasal Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
26.10.2017 Özet bildiri Ulusal
3.
Elma Çekirdeklerinin Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitesinin Değerlendirilmesi
15.04.2017 Özet bildiri Ulusal
4.
Kırklareli ve Civarındaki Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Gıda Güvenliği Açısından Uygunluğunun Belirlenmesi
07.01.2016 Özet bildiri Ulusal
5.
Karpuz Çekirdeği Yağının Kimyasal Özellikleri ve Besin Profili
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
6.
Karpuz Çekirdeği Ham Yağının Oksidasyon Parametreleri
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
7.
Elma Çekirdeği Yağının Kimyasal ve Besleyici Özellikleri
09.05.2015 Özet bildiri Ulusal
1.
Çikolata Teknolojisi İçin Alternatif ve Yenilikçi Bir Temperleme Tekniği: Soğuk Plazma Destekli Pre-Kristalizasyon (Cpcry)
01.02.2024 -tübitak 1001 ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 1650000 TÜRK LİRASI
2.
Kırklareli’ne Özgü Bölgesel Ürünlerin Aroma Profilinin Belirlenmesi
31.07.2023 Kalkınma Bakanlığı ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 2.992.461,52 TÜRK LİRASI
3.
Meşe Balı, Propolis, Arı Sütü ve Arı Poleni Katkılı Süper Gıda (Süpermix) Geliştirilmesi
27.10.2022 Kalkınma Bakanlığı ULUSAL Yürütücü Devam Ediyor 1.490.594,03 TÜRK LİRASI
4.
Hardaliye'de Propolis Ekstraktı Kullanımının Ürün Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
15.08.2022 - 15.08.2023 -tübitak 1002 ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 44.836,70 TÜRK LİRASI
5.
Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge ve Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi (Sütap), Tr21/21/Sogep-Klü/0001
07.12.2021 - 08.12.2023 Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç) ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 1.698.941,35 TÜRK LİRASI
6.
Ultrasound Destekli Kristalizasyon ile Çiğnenebilir Şekerleme Prosesi Geliştirilmesi
15.11.2020 - 12.12.2022 -tübitak 1005 ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 294.045,00 TÜRK LİRASI
7.
Bitkisel Bazlı Yumuşak Şekerleme Üretimi ve Fonksiyonel Yumuşak Şekerleme Geliştirilmesi
27.07.2020 - 14.06.2022 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 40.000,00 TÜRK LİRASI
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2023-2024 | Gıdalarda Tekstür ve Reoloji | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Gıda Hidrokolloidleri ve Kıvam Arttırıcılar | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Kakao ve Kakao Bazlı Ürünler | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Meyve ve Sebze Atık ve Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Şekerleme Teknolojisi ve Ürünleri | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2023-2024 | Çevre ve Ekoloji | Türkçe | 2 |
2023-2024 | Gıda Mühendisliği Temel İşlemler- Iı | Türkçe | 4 |
2023-2024 | Gıda Mühendisliğine Giriş ve Etik | Türkçe | 2 |
2023-2024 | Bitirme Projesi | Türkçe | 2 |
2023-2024 | Gıda Mühendisliği Dizayn ve Ekonomisi | Türkçe | 4 |
2023-2024 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Türkçe | 4 |
2022-2023 | Gıda Mühendisliği Temel İşlemler- Iı | Türkçe | 4 |
2022-2023 | Çevre ve Ekoloji | Türkçe | 2 |
2022-2023 | Gıda Mühendisliğine Giriş ve Etik | Türkçe | 2 |
2021-2022 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Türkçe | 4 |
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2024 Tübitak
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2022
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2022
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2022
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2021
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2020
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2019
Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (Ubyt) Programı2019