2014 - 2018 DoktoraAnadolu Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü / Turizm İşletmeciliği (Dr)
Tez Adı: Yeme-içme mekanlarında yemeğin aynılaşması ve farklılaşması
2011 - 2014 Yüksek LisansAnadolu Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü / Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli)
Tez Adı: Aşçıların mesleki özerklikleri ile yaratıcılık süreçlerinin ilişkisi
2000 - 2006 LisansMersin Üniversitesi
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu / Konaklama İşletmeciliği Bölümü / Konaklama İşletmeciliği Pr.
2019 Doktor Öğretim ÜyesiKırklareli Üniversitesi / Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Pr.
2018 Araştırma GörevlisiKırklareli Üniversitesi / Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
2010 Araştırma GörevlisiKırklareli Üniversitesi / Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2013 - 2018 Araştırma GörevlisiAnadolu Üniversitesi / Eskişehir Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Pr.
2011 - 2013 Araştırma GörevlisiAnadolu Üniversitesi / Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı
2023 - 2026 Dekan YardımcısıKırklareli Üniversitesi
2023 Dekan YardımcısıKırklareli Üniversitesi / Turizm Fakültesi
1.
Pastacılık Temel Metot ve Uygulamaları
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
2.
Gastronomi Turizmi: Deneyimsel Perspektifden İnceleme
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
3.
Gastronomi Turizmi Mekânları ve Yemekleri: mekânların ve Yemeklerin Aynılaşması ve Farklılaşması
2023 Bilimsel Kitap Tümü Uluslararası
4.
Management And Organization Studies
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
5.
Advances İn Social, Humanities And Administrative Sciences 2
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Uluslararası
6.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt V
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler) Ulusal
7.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt Vıı
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler) Ulusal
8.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt Vı
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler) Ulusal
9.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt Vııı
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler) Ulusal
10.
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt Vı
2022 Ansiklopedi Maddesi Bölüm(ler) Ulusal
11.
Turizm İşletmelerinde Ekolojik Sürdürülebilirlik; Uygulamadan Örnekler
2022 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
12.
Kültür Turizmi Motivasyonları
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
13.
Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt Iv: Gastronomi ve Eğlence İşletmecileri
2020 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
1.
Gastronomik Çekiciliklerin Destinasyon Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
2.
Yiyecek ve İçecek Yöneticilerinin Boş Zaman Tutumu ve Boş Zaman Etkinliklerine Katılım Engelleri İlişkisi
2019 Hakemli Uluslararası Academic Journal Index, Scilit, Directory of Research Journals Indexing Özgün Makale
3.
Aşçıların Mesleki Özerklikleri ile Yaratıcılık Süreci İlişkisi
2015 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
4.
Rekreasyon Olgusuna Akademisyenlerin Yaklaşımları
2013 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
5.
Kırsal Turizme Olan Talepte Yöresel Yiyecek ve İçecek Kültürünün Rolü
2012 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
1.
Yiyecek ve İçecek Yöneticilerinin Boş Zaman Tutumu ve Boş Zaman Etkinliklerine Katılım Engelleri İlişkisi
2019 Hakemli Uluslararası Academic Journal Index, Scilit, Directory of Research Journals Indexing Özgün Makale
1.
Gastronomik Çekiciliklerin Destinasyon Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi
2020 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
2.
Aşçıların Mesleki Özerklikleri ile Yaratıcılık Süreci İlişkisi
2015 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
3.
Rekreasyon Olgusuna Akademisyenlerin Yaklaşımları
2013 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
4.
Kırsal Turizme Olan Talepte Yöresel Yiyecek ve İçecek Kültürünün Rolü
2012 Hakemli Ulusal TR DİZİN Özgün Makale
1.
Examining The Implications Of Touristification On Local Restaurants: The Case Of Edirne, Türkiye
13.12.2023 Özet bildiri Uluslararası
2.
Sensory Analysis Of Red Wines
30.09.2023 Tam metin bildiri Uluslararası
3.
Dışarıda Yemek Yemenin İnsan Sağlığına Yönelik Algıları
09.06.2023 Özet bildiri Uluslararası
4.
Mutfakta Yaratıcılık Eskişehir Usta Aşçıları Üzerine Bir Araştırma
12.04.2012 Tam metin bildiri Ulusal
5.
Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi Açısından Yeni Destinasyonların Seçimi ve Uygulanabilecek Pazarlama Stratejileri: Kırklareli İli Demirköy İlçesi Örneği
29.09.2011 Tam metin bildiri Uluslararası
1.
Examining The Implications Of Touristification On Local Restaurants: The Case Of Edirne, Türkiye
13.12.2023 Özet bildiri Uluslararası2.
Sensory Analysis Of Red Wines
30.09.2023 Tam metin bildiri Uluslararası3.
Dışarıda Yemek Yemenin İnsan Sağlığına Yönelik Algıları
09.06.2023 Özet bildiri Uluslararası4.
Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi Açısından Yeni Destinasyonların Seçimi ve Uygulanabilecek Pazarlama Stratejileri: Kırklareli İli Demirköy İlçesi Örneği
29.09.2011 Tam metin bildiri Uluslararası
1.
Mutfakta Yaratıcılık Eskişehir Usta Aşçıları Üzerine Bir Araştırma
12.04.2012 Tam metin bildiri Ulusal
1.
Yağ Asidi Profili ve Toplam Fenolik Madde Miktarı Belirlenmiş Çeşitli Bitkisel Yağların Yeni Geliştirilen Pişirme Yöntemi ile Hazırlanan Trakya Patatesli Çarşaf Böreğinde Kullanılması ve Bu Böreklerin Besin Öğesi ve Enerji Değerlerinin Tayini
25.12.2023 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 49885,77 TÜRK LİRASI
2.
Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı Projesi
26.08.2022 Diğer (Ulusal) ULUSAL Proje Koordinatörü Devam Ediyor 1600000 TÜRK LİRASI
3.
Yeme-İçme Mekanlarında Yemeğin Aynılaşması ve Farklılaşması
13.05.2016 - 25.01.2019 Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 11326,95 TÜRK LİRASI
4.
Aşçıların Mesleki Özerklikleri (Otonomi) ile Yaratıcılık Süreci İlişkisi
29.03.2013 - 27.02.2014 Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 4969 TÜRK LİRASI
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2023-2024 | Nitel Araştırma Yöntemleri | Türkçe | 3 |
2023-2024 | Yemek Sosyolojisi | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Yüksek Lisans Tez Çalışması | Türkçe | 1 |
2022-2023 | Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Yemek Sosyolojisi | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Nitel Araştırma Yöntemleri | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Yemek Sosyolojisi | Türkçe | 3 |
2021-2022 | Yüksek Lisans Tez Çalışması | Türkçe | 1 |
2021-2022 | Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi | Türkçe | 3 |
2021-2022 | Nitel Araştırma Yöntemleri | Türkçe | 3 |
2020-2021 | Yüksek Lisans Tez Çalışması | Türkçe | 1 |
2020-2021 | Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi | Türkçe | 3 |
2020-2021 | Mutfak Kültürü ve Turist Rehberliği | Türkçe | 3 |
2020-2021 | Nitel Araştırma Yöntemleri | Türkçe | 3 |
2019-2020 | Dönem Projesi | Türkçe | 2 |
2019-2020 | Nitel Araştırma Yöntemleri | Türkçe | 3 |
2019-2020 | Kültürel Miras Yönetimi | Türkçe | 3 |
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2022-2023 | Bitirme Ödevi | Türkçe | 2 |
2022-2023 | Girişimcilik | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Yaratıcı Mutfak Uygulamaları | Türkçe | 4 |
2022-2023 | Gıda Coğrafyası | Türkçe | 2 |
2022-2023 | İletişim ve İnsan İlişkileri | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Yaratıcı Mutfak Uygulamaları | Türkçe | 4 |
2022-2023 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Türkçe | 3 |
2022-2023 | Gıda Coğrafyası | Türkçe | 2 |
2021-2022 | Yaratıcı Mutfak Uygulamaları | Türkçe | 4 |
2021-2022 | Gıda Coğrafyası | Türkçe | 2 |
2021-2022 | Turizmde Güncel Konular | Türkçe | 3 |
2021-2022 | İletişim ve İnsan İlişkileri | Türkçe | 3 |
2021-2022 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Türkçe | 3 |
2020-2021 | Turizmde Güncel Sorunlar | Türkçe | 3 |
2020-2021 | İletişim ve İnsan İlişkileri | Türkçe | 3 |
2020-2021 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Türkçe | 3 |
2019-2020 | İnsan İlişkileri ve İletişim | Türkçe | 3 |
2019-2020 | Girişimcilik | Türkçe | 3 |
2018-2019 | Bitirme Ödevi | Türkçe | 2 |
2018-2019 | Turizmde Güncel Sorunlar | Türkçe | 3 |
Tarih | Tez Adı | Yazar | Bölüm | Durum |
---|---|---|---|---|
2021 | Wellness Turizm Destinasyonu Olarak Eskişehir: Kaynaklar, Çeşitler, Sorunlar ve Çözümler | SEDEF AYHAN | Kırklareli Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı | Tamamlandı |
0000 | Butik Pastacılık Ürünleri Üzerine Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme | Duygu Yönel | KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ) | Devam Ediyor |
1.
Hilton Los Angeles Airport
2007 - 2009
1.
Spss ile Açımlayıcı Faktör Analizi & Lisrel Doğrulayıcı Faktör Analizi
10.02.2016 - 13.02.2016 Ulusal
2.
Spss Uygulamaları Temel Düzey Eğitimi
05.01.2016 - 09.01.2016 Ulusal
3.
Vıı Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı
26.02.2015 - 27.02.2015 Ulusal
4.
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Programı
26.11.2014 - 26.11.2014 Ulusal