2005 - 2010 DoktoraSüleyman Demirel Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Dr)
Tez Adı: Yoğurttan biyoaktif peptit eldesi ve bu peptitlerin antimikrobiyel ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
2001 - 2005 Yüksek LisansSüleyman Demirel Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Tez Adı: Bazı laktik asit bakterilerinin kullanımı ile kolesterolün azaltılması
1997 - 2001 LisansUludağ Üniversitesi
Ziraat Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Pr.
2019 ProfesörKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2014 DoçentKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2012 - 2014 Doktor Öğretim ÜyesiKırklareli Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
1950 - 2012 Araştırma GörevlisiSüleyman Demirel Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü / Gıda Bilimleri Anabilim Dalı
2019 Yayın İnceleme Komitesi ÜyeliğiKırklareli Üniversitesi
2019 Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurul ÜyeliğiKırklareli Üniversitesi
2018 Bologna Ölçme ve Değerlendirme Alt Komisyon ÜyesiKırklareli Üniversitesi
2017 Fakülte Danışma Kurulu ÜyesiKırklareli Üniversitesi
2014 Fakülte Kurulu ÜyeliğiKırklareli Üniversitesi
2014 Fakülte Yönetim Kurulu ÜyeliğiKırklareli Üniversitesi
2014 Bölüm BaşkanıKırklareli Üniversitesi
2013 Ders Plan Komisyon BaşkanıKırklareli Üniversitesi
2013 - 2016 Farabi Birim KoordinatörüKırklareli Üniversitesi
2013 - 2015 Adek Komisyon ÜyesiKırklareli Üniversitesi
1.
Süt ve Süt Ürünlerinde Analiz Yöntemleri
2018 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
2.
Süt ve Süt Ürünlerinde Analiz Yöntemleri
2018 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
3.
Süt ve Süt Ürünlerinde Analiz Yöntemleri
2018 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
4.
Süt ve Süt Ürünlerinde Analiz Yöntemleri
2018 Bilimsel Kitap Bölüm(ler) Ulusal
1.
Avokado (Persea Americana Mill.) Çekirdeğinden Renk Maddesinin Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu
2023 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Özgün Makale
2.
Teff (Eragrostic Tef) Ununun Ekmek Üretiminde Kullanımı ve Transglutaminaz Enziminin Üretime Etkisi
2021 Hakemli Uluslararası Index Copernicus, Directory of Research Journals Indexing, CiteFactor, ResearchBib Özgün Makale
3.
Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
2021 Hakemli Uluslararası ESCI Özgün Makale
4.
Farklı Starter Kültür Kullanımının Beyaz Peynirlerin Olgunlaşma Süresince Laktoz Değişimlerine Etkisi
2020 Hakemli Uluslararası copernicus index Özgün Makale
5.
Determination Of Seasonal Distribution Of Aflatoxin M1 Level İn Cheese Production
2019 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
6.
Influence Of Tansglutaminase Treatment On The Physicochemical,rheological, And Melting Properties Of Ice-Cream Prepared From Goat Milk.
2018 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
7.
Kocayemiş (Dağ Çileği-Arbutus Unedo L.) Meyveli Dondurma Üretimi, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Parametreler Açısından İrdelenmesi
2018 Hakemli Uluslararası Index Copernicus, Ebsco Özgün Makale
8.
Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
2017 Hakemli Uluslararası Zoological record Özgün Makale
9.
Laktuloz Eldesi ve Tespit Edimesinde Kullanılan Yöntemler
2017 Hakemli Uluslararası Asos index Özgün Makale
10.
Assimilation Of Cholesterol And Probiotic Characterization Of Yeast Strains Isolated From Raw Milk And Fermented Foods.
2016 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
11.
Gıda İşletmelerinde Kullanılan Suların Gıda Güvenliği Yönündenincelenmesi
2016 Hakemli Uluslararası EBSCO Özgün Makale
12.
Investigation Of A Probiotic Yeast As A Cholesterol Lowering Agent On Rats Fed On A High Cholesterol Enriched Diet
2015 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
13.
Kalsiyumca Zenginleştirilmiş Keçi Yoğurdunun Özellikleri
2013 Hakemli Ulusal Endekste taranmıyor Özgün Makale
14.
The Effect Of Treating Goat S Milk With Transglutaminase On Chemical Structural And Sensory Properties Of Labneh
2013 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
15.
The Effect Of Various Heat Treatment On The Antioxidant Capacity Of Milk Before And After Simulated Gastrointestinal Digestion
2013 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
16.
Effects Of Food Based Yeast Supplementation On Oxidative Stress İn Rats Fed By High Cholesterol Diet
2013 Hakemli Uluslararası Google Scholars, Index Copernicus Özgün Makale
17.
Chemical And Microbiological Properties Of Kashar Cheese With Tomato Puree
2012 Hakemli Uluslararası Endekste taranmıyor Özgün Makale
18.
Minci Minzi Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi
2012 Hakemli Uluslararası Endekste taranmıyor Özgün Makale
19.
Determination Of Antioxidant Activity Of Bioactive Peptide Fractions Obtained From Yogurt
2011 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
20.
Peyniraltı Suyu Proteinlerinin Mikroenkapsülasyon Teknolojisinde Kaplama Materyali Olarak Kullanım Olanakları.
2010 Hakemli Uluslararası Endekste taranmıyor Özgün Makale
21.
Yalvaç Ta Üretilen Kaymakların Özelliklerinin Belirlenmesi
2010 Hakemli Ulusal indeks Özgün Makale
22.
Determination Of Antioxidant Capacity İn Milk From Various Animals And Human.
2010 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
23.
Genotypic Identification Of Some Lactic Acid Bacteria By Aflp And Investigation Of Their Usage Possibility As Starter Culture Combinations On Beyaz Cheese Manufacture
2010 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
24.
Microbial Growth Inhibition By Bioactive Compounds Found İn Algae.
2008 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
25.
Starter Kültürlerin Mihalıç Peyniri Üretiminde Kullanılması
2008 Hakemli Ulusal Endekste taranmıyor Özgün Makale
26.
Effect Of Transglutaminase On Physicochemical Properties Of Set Style Yoghurt
2008 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
27.
Süt Ürünlerinde Bulunan Biyoaktif Peptidler ve Fonksiyonları
2006 Hakemli Uluslararası Gıda Mühendisliği Özgün Makale
28.
Changes İn The Microbiological And Chemical Characteristics Of An Artisanal Turkish White Cheese During Ripening
2006 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
29.
Assimilation Of Cholesterol İn Broth Cream And Butter By Probiotic Bacteria
2006 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
30.
Starter Kültür Kullanılarak Yapılan Tulum Peynirlerinin Bazı Özellikleri
2005 Hakemli Uluslararası Index Copernicus Özgün Makale
31.
Some Characteristics Of Mihalic A Traditional Turkish Cheese
2004 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
1.
Avokado (Persea Americana Mill.) Çekirdeğinden Renk Maddesinin Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu
2023 Hakemli Uluslararası TR DİZİN Özgün Makale
2.
Teff (Eragrostic Tef) Ununun Ekmek Üretiminde Kullanımı ve Transglutaminaz Enziminin Üretime Etkisi
2021 Hakemli Uluslararası Index Copernicus, Directory of Research Journals Indexing, CiteFactor, ResearchBib Özgün Makale
3.
Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
2021 Hakemli Uluslararası ESCI Özgün Makale
4.
Farklı Starter Kültür Kullanımının Beyaz Peynirlerin Olgunlaşma Süresince Laktoz Değişimlerine Etkisi
2020 Hakemli Uluslararası copernicus index Özgün Makale
5.
Determination Of Seasonal Distribution Of Aflatoxin M1 Level İn Cheese Production
2019 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
6.
Influence Of Tansglutaminase Treatment On The Physicochemical,rheological, And Melting Properties Of Ice-Cream Prepared From Goat Milk.
2018 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
7.
Kocayemiş (Dağ Çileği-Arbutus Unedo L.) Meyveli Dondurma Üretimi, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Parametreler Açısından İrdelenmesi
2018 Hakemli Uluslararası Index Copernicus, Ebsco Özgün Makale
8.
Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
2017 Hakemli Uluslararası Zoological record Özgün Makale
9.
Laktuloz Eldesi ve Tespit Edimesinde Kullanılan Yöntemler
2017 Hakemli Uluslararası Asos index Özgün Makale
10.
Assimilation Of Cholesterol And Probiotic Characterization Of Yeast Strains Isolated From Raw Milk And Fermented Foods.
2016 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
11.
Gıda İşletmelerinde Kullanılan Suların Gıda Güvenliği Yönündenincelenmesi
2016 Hakemli Uluslararası EBSCO Özgün Makale
12.
Investigation Of A Probiotic Yeast As A Cholesterol Lowering Agent On Rats Fed On A High Cholesterol Enriched Diet
2015 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
13.
The Effect Of Treating Goat S Milk With Transglutaminase On Chemical Structural And Sensory Properties Of Labneh
2013 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
14.
The Effect Of Various Heat Treatment On The Antioxidant Capacity Of Milk Before And After Simulated Gastrointestinal Digestion
2013 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
15.
Effects Of Food Based Yeast Supplementation On Oxidative Stress İn Rats Fed By High Cholesterol Diet
2013 Hakemli Uluslararası Google Scholars, Index Copernicus Özgün Makale
16.
Chemical And Microbiological Properties Of Kashar Cheese With Tomato Puree
2012 Hakemli Uluslararası Endekste taranmıyor Özgün Makale
17.
Minci Minzi Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi
2012 Hakemli Uluslararası Endekste taranmıyor Özgün Makale
18.
Determination Of Antioxidant Activity Of Bioactive Peptide Fractions Obtained From Yogurt
2011 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
19.
Peyniraltı Suyu Proteinlerinin Mikroenkapsülasyon Teknolojisinde Kaplama Materyali Olarak Kullanım Olanakları.
2010 Hakemli Uluslararası Endekste taranmıyor Özgün Makale
20.
Determination Of Antioxidant Capacity İn Milk From Various Animals And Human.
2010 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
21.
Genotypic Identification Of Some Lactic Acid Bacteria By Aflp And Investigation Of Their Usage Possibility As Starter Culture Combinations On Beyaz Cheese Manufacture
2010 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
22.
Microbial Growth Inhibition By Bioactive Compounds Found İn Algae.
2008 Hakemli Uluslararası SCI Özgün Makale
23.
Effect Of Transglutaminase On Physicochemical Properties Of Set Style Yoghurt
2008 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
24.
Süt Ürünlerinde Bulunan Biyoaktif Peptidler ve Fonksiyonları
2006 Hakemli Uluslararası Gıda Mühendisliği Özgün Makale
25.
Changes İn The Microbiological And Chemical Characteristics Of An Artisanal Turkish White Cheese During Ripening
2006 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
26.
Assimilation Of Cholesterol İn Broth Cream And Butter By Probiotic Bacteria
2006 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
27.
Starter Kültür Kullanılarak Yapılan Tulum Peynirlerinin Bazı Özellikleri
2005 Hakemli Uluslararası Index Copernicus Özgün Makale
28.
Some Characteristics Of Mihalic A Traditional Turkish Cheese
2004 Hakemli Uluslararası SCI-Expanded Özgün Makale
1.
Kalsiyumca Zenginleştirilmiş Keçi Yoğurdunun Özellikleri
2013 Hakemli Ulusal Endekste taranmıyor Özgün Makale
2.
Yalvaç Ta Üretilen Kaymakların Özelliklerinin Belirlenmesi
2010 Hakemli Ulusal indeks Özgün Makale
3.
Starter Kültürlerin Mihalıç Peyniri Üretiminde Kullanılması
2008 Hakemli Ulusal Endekste taranmıyor Özgün Makale
1.
Gıdalarda Bakteriyosin Kullanımı
15.11.2019 Özet bildiri Ulusal
2.
Natural Polymer Modified Adsorption For Removal Of Heavy Metal Ions
03.11.2019 Özet bildiri Uluslararası
3.
Usage Possibilities Of Biosensors İn Food Technology
15.12.2018 Tam metin bildiri Uluslararası
4.
Nanotechnology Applications İn Food Packaging
15.12.2018 Tam metin bildiri Uluslararası
5.
Bionanocomposite Applications For Cheese Packaging.
15.12.2018 Özet bildiri Uluslararası
6.
Fortification Of Foods With Encapsulated Iron
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası
7.
Perfecting The Technology Of Goat’s Milk Ice Cream Withtransglutaminase Enzyme
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası
8.
Effect On The Rheological Properties Of Using Himalayan Salt İn White Cheese Production
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası
9.
Applied Novel Techniques İn Extraction Of Bioactive Compounds
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası
10.
Effect Of Lactulose Addition On Some Quality Characteristics Of Turkish Type Fermented Sausages
19.10.2017 Özet bildiri Uluslararası
11.
Lactulose Formation And Detection İn Milk And Dairy Products
16.05.2017 Özet bildiri Uluslararası
12.
Ultrases Teknolojisi ve Süt Endüstrisinde Kullanım Olanakları
05.10.2016 Özet bildiri Ulusal
13.
Himalaya Tuzunun Beyazpeynir Üretiminde Kullanımı
05.10.2016 Özet bildiri Ulusal
14.
The Hypocholesterolemic Effect Of A Probiotic Yeast İn Rats Fed On A Cholesterol Enriched Diet
20.09.2015 Özet bildiri Uluslararası
15.
Production Of Milk Jam
01.09.2015 Özet bildiri Uluslararası
16.
Determination Of The Presence Of Aflatoxin M1 İn Turkish White Cheese
01.09.2015 Özet bildiri Uluslararası
17.
Yöresel Küçük Çaplı Süt İşletmelerinin Sütlerinde Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi
07.05.2015 Özet bildiri Ulusal
18.
Kırklareli ve Civarındaki Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Gıda Güvenliği Açısından Uygunluğunun Belirlenmesi
07.01.2016 Özet bildiri Ulusal
19.
Sanayiye Yönelik Süt Reçeli Üretim Yönteminin Geliştirilmesi ve Ürün Optimizasyonu
Özet bildiri Ulusal
20.
Pulsed Electric Field (Pef) Applications İn Dairy Technology
05.11.2014 Özet bildiri Uluslararası
21.
The Status Of Nanotechnology As An Emerging Technology İn Food Science And Technology
05.11.2014 Özet bildiri Uluslararası
22.
Soka Kaymaklı Biber Turşusu
17.04.2014 Özet bildiri Ulusal
23.
Kolesterol Asimilasyonunda Mayalar Kullanılabilir Mi
07.11.2013 Özet bildiri Ulusal
24.
Eşek Sütünün Önemi
07.11.2013 Özet bildiri Ulusal
25.
Yüksek Kolesterol İçeren Diyetle Beslenen Sıçanlarda Gıda Kaynaklı Mayanın Oksidan Antioksidan Sistem Üzerine Etkileri
Özet bildiri Ulusal
26.
Kalsiyumca Zenginleştirilmiş Keçi Yoğurdunun Fizikokimyasal Özellikleri
10.10.2012 Özet bildiri Ulusal
27.
Göller Bölgesi Höşmerimi Kaymak Kavurması
10.05.2012 Özet bildiri Ulusal
28.
Minci (Minzi) Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi
10.05.2012 Özet bildiri Ulusal
29.
Peyniraltı Suyu Proteinleri ve Hidrolizatlarının Teknolojik Özellikleri
24.11.2011 Özet bildiri Ulusal
30.
Transglutaminaz Enzimi Kullanılarak Keçi Sütünden Üretilen Labne Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi
24.11.2011 Özet bildiri Ulusal
31.
Proteolysis Physico Chemical Microbiological Properties And Antimicrobial Activity İn Yogurts
12.10.2011 Özet bildiri Uluslararası
32.
Determination Of Properties Of Kashar Cheese Produced Using Tomato Puree
12.10.2011 Özet bildiri Uluslararası
33.
Determination Of Antioxidant Activity Of Bioactive Peptide Fractions Obtained From Yogurt
26.05.2011 Özet bildiri Uluslararası
34.
Farklı Sütlerin Antioksidan Özellikleri
13.12.2009 Özet bildiri Ulusal
35.
Mikroenkapsülasyon Teknolojisinde Transglutaminaz Enziminin Kullanım Olanakları
13.12.2009 Tam metin bildiri Ulusal
36.
Yalvaçta Üretilen Kaymakların Özelliklerinin Belirlenmesi
21.05.2009 Özet bildiri Ulusal
37.
Transglutaminaz Enziminin Süt Proteinlerine ve Proteinlerin Fonksiyonları Üzerine Etkisi
08.11.2007 Tam metin bildiri Ulusal
38.
Turkish White Beyaz Cheese Production With Novel Starter Cultures
28.07.2007 Özet bildiri Uluslararası
39.
Constitute Of Bioactive Peptides With Lactic Acid Bacteria
09.03.2007 Tam metin bildiri Uluslararası
40.
Enzymatic Activity Of Microbial Transglutaminase 5th International Congress On Food Technology
09.03.2007 Tam metin bildiri Uluslararası
41.
Selection Of Starter Culture For Beyaz Cheese
11.12.2006 Tam metin bildiri Uluslararası
42.
Mihaliç Peyniri Üretimine Uygun Starter Kültür Seçimi
24.05.2006 Özet bildiri Ulusal
43.
Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Kullanımı ile Kolesterolün Azaltılması
31.08.2005 Özet bildiri Ulusal
44.
Tulum Peynirinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Asit Oluşturma ve Proteolitik Aktiviteleri
19.04.2005 Özet bildiri Ulusal
45.
Screening Of Turkish Isolates Of Cyanobacteria And Algae For Antibacterial Agents
05.01.2005 Özet bildiri Uluslararası
46.
Some Algal Extraction A Potential Use As An Antibacterial Agent
13.09.2004 Özet bildiri Uluslararası
47.
Effect Of Transglutaminase On Physicochemical Properties Of Set Style Yoghurt
24.05.2004 Özet bildiri Uluslararası
48.
Determination Of Tocopheroles İn Ice Cream Produced From Cow And Goat Milks By Hplc
14.09.2003 Özet bildiri Uluslararası
49.
Laktik Starter Kültürlerin Biyojen Amin Oluşturma Özellikleri
25.08.2003 Özet bildiri Ulusal
50.
Recent Developments İn Food Safety International Advanced Research Workshop
25.05.2003 Özet bildiri Uluslararası
51.
Keçi Sütü Kullanılarak Yapılan Mihaliç Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi
22.05.2003 Özet bildiri Ulusal
52.
Geleneksel Yöntemle Üretilen Beyaz Peynirlerde Olgunlaşma Süresince Meydana Gelen Değişikliklerin Saptanması
Özet bildiri Ulusal
53.
Gıdalarda Bulunan Kolesterolün Kromatografik Olarak Belirlenme Yöntemleri
Özet bildiri Ulusal
54.
Laktik Starter Kültürlerin Tirozinden Tiramin Oluşturma Özellikleri
Özet bildiri Ulusal
1.
Natural Polymer Modified Adsorption For Removal Of Heavy Metal Ions
03.11.2019 Özet bildiri Uluslararası2.
Usage Possibilities Of Biosensors İn Food Technology
15.12.2018 Tam metin bildiri Uluslararası3.
Nanotechnology Applications İn Food Packaging
15.12.2018 Tam metin bildiri Uluslararası4.
Bionanocomposite Applications For Cheese Packaging.
15.12.2018 Özet bildiri Uluslararası5.
Fortification Of Foods With Encapsulated Iron
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası6.
Perfecting The Technology Of Goat’s Milk Ice Cream Withtransglutaminase Enzyme
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası7.
Effect On The Rheological Properties Of Using Himalayan Salt İn White Cheese Production
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası8.
Applied Novel Techniques İn Extraction Of Bioactive Compounds
19.11.2017 Özet bildiri Uluslararası9.
Effect Of Lactulose Addition On Some Quality Characteristics Of Turkish Type Fermented Sausages
19.10.2017 Özet bildiri Uluslararası10.
Lactulose Formation And Detection İn Milk And Dairy Products
16.05.2017 Özet bildiri Uluslararası11.
The Hypocholesterolemic Effect Of A Probiotic Yeast İn Rats Fed On A Cholesterol Enriched Diet
20.09.2015 Özet bildiri Uluslararası12.
Production Of Milk Jam
01.09.2015 Özet bildiri Uluslararası13.
Determination Of The Presence Of Aflatoxin M1 İn Turkish White Cheese
01.09.2015 Özet bildiri Uluslararası14.
Pulsed Electric Field (Pef) Applications İn Dairy Technology
05.11.2014 Özet bildiri Uluslararası15.
The Status Of Nanotechnology As An Emerging Technology İn Food Science And Technology
05.11.2014 Özet bildiri Uluslararası16.
Proteolysis Physico Chemical Microbiological Properties And Antimicrobial Activity İn Yogurts
12.10.2011 Özet bildiri Uluslararası17.
Determination Of Properties Of Kashar Cheese Produced Using Tomato Puree
12.10.2011 Özet bildiri Uluslararası18.
Determination Of Antioxidant Activity Of Bioactive Peptide Fractions Obtained From Yogurt
26.05.2011 Özet bildiri Uluslararası19.
Turkish White Beyaz Cheese Production With Novel Starter Cultures
28.07.2007 Özet bildiri Uluslararası20.
Constitute Of Bioactive Peptides With Lactic Acid Bacteria
09.03.2007 Tam metin bildiri Uluslararası21.
Enzymatic Activity Of Microbial Transglutaminase 5th International Congress On Food Technology
09.03.2007 Tam metin bildiri Uluslararası22.
Selection Of Starter Culture For Beyaz Cheese
11.12.2006 Tam metin bildiri Uluslararası23.
Screening Of Turkish Isolates Of Cyanobacteria And Algae For Antibacterial Agents
05.01.2005 Özet bildiri Uluslararası24.
Some Algal Extraction A Potential Use As An Antibacterial Agent
13.09.2004 Özet bildiri Uluslararası25.
Effect Of Transglutaminase On Physicochemical Properties Of Set Style Yoghurt
24.05.2004 Özet bildiri Uluslararası26.
Determination Of Tocopheroles İn Ice Cream Produced From Cow And Goat Milks By Hplc
14.09.2003 Özet bildiri Uluslararası27.
Recent Developments İn Food Safety International Advanced Research Workshop
25.05.2003 Özet bildiri Uluslararası
1.
Gıdalarda Bakteriyosin Kullanımı
15.11.2019 Özet bildiri Ulusal
2.
Ultrases Teknolojisi ve Süt Endüstrisinde Kullanım Olanakları
05.10.2016 Özet bildiri Ulusal
3.
Himalaya Tuzunun Beyazpeynir Üretiminde Kullanımı
05.10.2016 Özet bildiri Ulusal
4.
Yöresel Küçük Çaplı Süt İşletmelerinin Sütlerinde Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi
07.05.2015 Özet bildiri Ulusal
5.
Kırklareli ve Civarındaki Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Gıda Güvenliği Açısından Uygunluğunun Belirlenmesi
07.01.2016 Özet bildiri Ulusal
6.
Sanayiye Yönelik Süt Reçeli Üretim Yönteminin Geliştirilmesi ve Ürün Optimizasyonu
Özet bildiri Ulusal
7.
Soka Kaymaklı Biber Turşusu
17.04.2014 Özet bildiri Ulusal
8.
Kolesterol Asimilasyonunda Mayalar Kullanılabilir Mi
07.11.2013 Özet bildiri Ulusal
9.
Eşek Sütünün Önemi
07.11.2013 Özet bildiri Ulusal
10.
Yüksek Kolesterol İçeren Diyetle Beslenen Sıçanlarda Gıda Kaynaklı Mayanın Oksidan Antioksidan Sistem Üzerine Etkileri
Özet bildiri Ulusal
11.
Kalsiyumca Zenginleştirilmiş Keçi Yoğurdunun Fizikokimyasal Özellikleri
10.10.2012 Özet bildiri Ulusal
12.
Göller Bölgesi Höşmerimi Kaymak Kavurması
10.05.2012 Özet bildiri Ulusal
13.
Minci (Minzi) Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi
10.05.2012 Özet bildiri Ulusal
14.
Peyniraltı Suyu Proteinleri ve Hidrolizatlarının Teknolojik Özellikleri
24.11.2011 Özet bildiri Ulusal
15.
Transglutaminaz Enzimi Kullanılarak Keçi Sütünden Üretilen Labne Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi
24.11.2011 Özet bildiri Ulusal
16.
Farklı Sütlerin Antioksidan Özellikleri
13.12.2009 Özet bildiri Ulusal
17.
Mikroenkapsülasyon Teknolojisinde Transglutaminaz Enziminin Kullanım Olanakları
13.12.2009 Tam metin bildiri Ulusal
18.
Yalvaçta Üretilen Kaymakların Özelliklerinin Belirlenmesi
21.05.2009 Özet bildiri Ulusal
19.
Transglutaminaz Enziminin Süt Proteinlerine ve Proteinlerin Fonksiyonları Üzerine Etkisi
08.11.2007 Tam metin bildiri Ulusal
20.
Mihaliç Peyniri Üretimine Uygun Starter Kültür Seçimi
24.05.2006 Özet bildiri Ulusal
21.
Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Kullanımı ile Kolesterolün Azaltılması
31.08.2005 Özet bildiri Ulusal
22.
Tulum Peynirinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Asit Oluşturma ve Proteolitik Aktiviteleri
19.04.2005 Özet bildiri Ulusal
23.
Laktik Starter Kültürlerin Biyojen Amin Oluşturma Özellikleri
25.08.2003 Özet bildiri Ulusal
24.
Keçi Sütü Kullanılarak Yapılan Mihaliç Peynirinin Özelliklerinin Belirlenmesi
22.05.2003 Özet bildiri Ulusal
25.
Geleneksel Yöntemle Üretilen Beyaz Peynirlerde Olgunlaşma Süresince Meydana Gelen Değişikliklerin Saptanması
Özet bildiri Ulusal
26.
Gıdalarda Bulunan Kolesterolün Kromatografik Olarak Belirlenme Yöntemleri
Özet bildiri Ulusal
27.
Laktik Starter Kültürlerin Tirozinden Tiramin Oluşturma Özellikleri
Özet bildiri Ulusal
1.
Arı Ekmeği Ekstraktının Elde Edilmesi Doğal Katkı Maddesi Olarak Kullanılabilirliğinin İncelenmesi
23.01.2023 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Devam Ediyor 89.998,00 TÜRK LİRASI
2.
Süt ve Süt Ürünlerinin Karakterizasyonu ve Yeni Ürün Geliştirme
26.10.2022 Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç) ULUSAL Yürütücü Devam Ediyor 2.854.909,67 TÜRK LİRASI
3.
Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge ve Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi (Sütap)
07.12.2021 Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç) ULUSAL Proje Koordinatörü Devam Ediyor 1.698.941,35 TÜRK LİRASI
4.
Kırklareli Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Ar-Ge Stratejisi ve Yol Haritası
02.11.2020 - 29.06.2021 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 165.790,00 TÜRK LİRASI
5.
Geleneksel Kırklareli Beyaz Peynirinden İzole Edilecek Laktik Asit Bakterilerinin (Lab) Fenotipik ve Genotipik Yöntemlerle Tanımlanarak Starter Kültür Olma Potansiyellerinin Belirlenmesi.
20.09.2017 - 31.12.2018 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 20.936,60 TÜRK LİRASI
6.
Kocayemiş Meyvesi İlaveli Dondurma Üretim Yönteminin Geliştirilmesi ve Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Parametreler Açısından İrdelenmesi. Tubitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı.
01.06.2016 - 01.06.2017 Tübitak Projesi ULUSAL Danışman Tamamlandı 1.750 TÜRK LİRASI
7.
Prebiyotik Özellikli Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi.
01.10.2015 - 04.05.2017 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 25.399,62 TÜRK LİRASI
8.
İki Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Beyaz Peynirde Olgunlaşma Sırasında Laktoz Değişimi
01.09.2014 - 23.01.2017 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Yürütücü Tamamlandı 14.963,34 TÜRK LİRASI
9.
Transglutaminaz Enzimi ile Muamele Edilen Keçi Sütünün Dondurma Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
14.06.2014 - 06.01.2016 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Yürütücü Tamamlandı 14.927,84 TÜRK LİRASI
10.
Yöresel Küçük Çaplı Gıda İşletmelerinin Sütlerinde ve Bu Sütlerden Üretilen Peynirlerde Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi
01.05.2014 - 25.09.2015 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 14.684,01 TÜRK LİRASI
11.
Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Fiziko Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
01.05.2014 - 27.08.2015 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 14.842,04 TÜRK LİRASI
12.
Gıda Mühendisliği Bölüm Uygulama Laboratuarlarını Geliştirme Projesi I
01.05.2014 - 12.10.2015 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 14.639,96 TÜRK LİRASI
13.
Gıda Kaynaklı Mayaların İn Vitro da Kolesterolü Asimile Etme Özelliklerinin Belirlenmesi ve Yüksek Kolesterol İçeren Diyetle Beslenen Sıçanlarda Kolesterolü Düşürücü Ajan Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması
05.02.2012 - 16.04.2013 Tübitak Projesi ULUSAL Yürütücü Tamamlandı 23.500 TÜRK LİRASI
14.
Kalsiyumca Zenginlestirilmis Keçi Probiyotik Yogurdunun Fizikokimyasal Özellikleri Tübitak 2209 Bideb
03.03.2011 - 09.05.2012 Tübitak Projesi ULUSAL Danışman Tamamlandı 1.000 TÜRK LİRASI
15.
Yoğurttan Biyoaktif Peptid Eldesi ve Bu Peptidlerin Antimikrobiyel ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Projeleri Yönetim Birimi Proje No 1580 D 07
05.10.2007 - 05.10.2010 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 10000 TÜRK LİRASI
16.
Keçi Sütü Kullanılarak Yapılan Mihaliç Peyniri İçin Uygun Starter Kültür Kombinasyonunun Belirlenmesi Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi Proje No: 04 M 915
30.07.2004 - 30.10.2006 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 5000 TÜRK LİRASI
17.
Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Kullanımı ile Kolesterolun Azaltılması Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Projeleri Yönetim Birimi Proje No 03 Yl 683
12.05.2003 - 12.02.2005 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 2500 TÜRK LİRASI
18.
Tulum Peyniri Üretiminde Starter Kültür Kullanımı Üzerinde Araştırmalar Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi Proje No Sdü Af 540
11.07.2002 - 10.01.2004 Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi ULUSAL Araştırmacı Tamamlandı 5000 TÜRK LİRASI
19.
Transglutaminaz Enzim Üretimi ve Süt Sanayinde Kullanım Olanakları Dpt Yuup Proje No 2005k120680 Proje Süresi 2005 2007
00.00.0000 Araştırma Projesi Araştırmacı Tamamlandı 280000 TÜRK LİRASI
20.
Süt Sanayii İçin Peynir ve Yoğurt Kültürleri ile Laktaz Enzimi Üretimi Laktoz Tahammülsüzlüğüne Karşı Geleneksel ve Modern Çözümler Dpt Yuup Proje No 2005k120570 Proje Süresi 2005 2007
00.00.0000 Araştırma Projesi Araştırmacı Tamamlandı 1414000 TÜRK LİRASI
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2018-2019 | Gıda Biyokimyası | Türkçe | 4 |
2018-2019 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 2 |
2018-2019 | Isı ve Kütle Transferi | Türkçe | 4 |
2018-2019 | Gıda Kimyası | Türkçe | 4 |
2018-2019 | İş Sağlığı ve Güvenliği | Türkçe | 3 |
2018-2019 | Peynir Teknolojisi | Türkçe | 3 |
2018-2019 | Gıda İşletmelerinde Haccp Uygulamaları | Türkçe | 3 |
2018-2019 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Türkçe | 4 |
2018-2019 | Kalite Sistemleri ve Mevzuat | Türkçe | 2 |
2018-2019 | Bitirme Projesi 2 | Türkçe | 2 |
2018-2019 | Bitirme Projesi 1 | Türkçe | 2 |
2018-2019 | Süt Teknolojisi | Türkçe | 5 |
2018-2019 | Enstrümental Gıda Analizleri | Türkçe | 2 |
2017-2018 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 2 |
2017-2018 | Isı ve Kütle Transferi | Türkçe | 4 |
2017-2018 | Gıda Kimyası | Türkçe | 4 |
2017-2018 | İş Sağlığı ve Güvenliği | Türkçe | 3 |
2017-2018 | Peynir Teknolojisi | Türkçe | 3 |
2017-2018 | Gıda İşletmelerinde Haccp Uygulamaları | Türkçe | 3 |
2017-2018 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Türkçe | 4 |
2017-2018 | Kalite Sistemleri ve Mevzuat | Türkçe | 2 |
2017-2018 | Bitirme Projesi 2 | Türkçe | 2 |
2017-2018 | Bitirme Projesi 1 | Türkçe | 2 |
2017-2018 | Süt Teknolojisi | Türkçe | 5 |
2017-2018 | Enstrümental Gıda Analizleri | Türkçe | 2 |
2017-2018 | Gıda Biyokimyası | Türkçe | 4 |
2016-2017 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 2 |
2016-2017 | Gıda Kimyası | Türkçe | 4 |
2016-2017 | Kalite Sistemleri ve Mevzuat | Türkçe | 2 |
2016-2017 | Bitirme Projesi 2 | Türkçe | 2 |
2016-2017 | Bitirme Projesi 1 | Türkçe | 2 |
2016-2017 | Süt Teknolojisi | Türkçe | 5 |
2016-2017 | Enstrümental Gıda Analizleri | Türkçe | 2 |
2016-2017 | Gıda Biyokimyası | Türkçe | 4 |
2015-2016 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 2 |
2015-2016 | Isı ve Kütle Transferi | Türkçe | 4 |
2015-2016 | Gıda Kimyası | Türkçe | 4 |
2015-2016 | Kalite Sistemleri ve Mevzuat | Türkçe | 2 |
2015-2016 | Bitirme Projesi 2 | Türkçe | 2 |
2015-2016 | Bitirme Projesi 1 | Türkçe | 2 |
2015-2016 | Süt Teknolojisi | Türkçe | 5 |
2015-2016 | Enstrümental Gıda Analizleri | Türkçe | 2 |
2015-2016 | Gıda Biyokimyası | Türkçe | 4 |
2014-2015 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Türkçe | 2 |
2014-2015 | Isı ve Kütle Transferi | Türkçe | 4 |
2014-2015 | Gıda Kimyası | Türkçe | 4 |
2014-2015 | Beslenme | Türkçe | 2 |
2014-2015 | Enstrümental Gıda Analizleri | Türkçe | 2 |
2014-2015 | Gıda Biyokimyası | Türkçe | 4 |
2013-2014 | Beslenme | Türkçe | 2 |
2013-2014 | Gıda Kimyası | Türkçe | 4 |
2013-2014 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Türkçe | 2 |
2012-2013 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Türkçe | 2 |
Dönem | Ders Adı | Ders Dili | Ders Saati |
---|---|---|---|
2018-2019 | Süt Teknolojisi 1 | Türkçe | 4 |
2016-2017 | Süt Teknolojisi 1 (Iı Öğretim) | Türkçe | 4 |
2016-2017 | Süt Teknolojisi 1 B Şubesi | Türkçe | 4 |
2016-2017 | Süt Teknolojisi 1 A Şubesi | Türkçe | 4 |
2014-2015 | Beslenme A Şubesi | Türkçe | 2 |
2014-2015 | Özel Gıdalar Teknolojisi (Iı.öğretim) | Türkçe | 4 |
2014-2015 | Özel Gıdalar Teknolojisi B Şubesi | Türkçe | 4 |
2014-2015 | Beslenme (Iı Öğretim) | Türkçe | 2 |
2014-2015 | Beslenme B Şubesi | Türkçe | 2 |
2014-2015 | Özel Gıdalar Teknolojisi A Şubesi | Türkçe | 4 |
Tarih | Tez Adı | Yazar | Bölüm | Durum |
---|---|---|---|---|
2023 | Transglutaminaz Enzimi ile Muamele Edilen Peyniraltı Suyundan Lor Peyniri Üretimi | FATMA ZEHRANUR KARABAĞ | Kırklareli Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | Devam Ediyor |
2023 | Farklı Yöntemler Kullanılarak Peynir Altı Suyundan İçecek Eldesi | NUR KARAÇAM | Kırklareli Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | Devam Ediyor |
2023 | Hardaliyenin Toz Haline Getirilmesi ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi | CELİL ONUR ŞENDİR | Kırklareli Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | Devam Ediyor |
2018 | İki Farklı Starter Kültür Kullanılarak Üretilen Beyaz Peynirde Olgunlaşma Sırasında Laktoz Değişimi | YILMAZ ÖZCAN | Ankara Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | Tamamlandı |
1.
Süt ve Süt Ürünleri Analiz Yöntemleri
2018 Kitap Editör Ulusal
1.
International Journal Of Food Properties
2017 Dergi Uluslararası
2.
Gıda
2017 Dergi Uluslararası
3.
Indian Journal Of Dairy Science
2017 Dergi Uluslararası
4.
Electronic Journal Of Vocational Colleges
2017 Dergi Uluslararası
5.
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
2016 Dergi Uluslararası
6.
Kırklareli University Journal Of Engineering And Science
2016 Dergi Uluslararası
Best Poster Ödülü2017 Fırat Üniversitesi
1.
Iso 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve Haccp Gereklilikleri
14.05.2016 - 14.05.2016 Ulusal
2.
Proje Döngüsü Yönetimi
16.04.2015 - 17.04.2015 Ulusal
3.
Agılent Technologıes 1260 Hplc-Dad, Rıd Fld Hardware ve Chemstatıon B.04.03-Sp2
13.11.2014 - 14.11.2014 Ulusal
4.
Hplc Eğitimi
13.11.2014 - 14.11.2014 Ulusal
5.
Gıda Mühendisliği ve İlgili Alanlarayönelik Disiplinlerarası Tübitak Projesi Hazırlama
16.05.2014 - 18.05.2014 Ulusal
6.
Kırklareli’nde Gıda Güvenliği Geliştirme Projesi I (Tr21-11-Sos-1-8)
05.05.2013 - 05.05.2013 Ulusal
7.
Laboratuvar Güvenliği
01.06.2012 - 04.06.2012 Ulusal
8.
Kalite Yönetim Sistemi İç Denetçi
19.05.2012 - 22.05.2012 Ulusal
9.
Iso 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi
05.05.2012 - 13.05.2012 Ulusal
10.
Iso 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve Haccp Gereklilikleri
17.03.2012 - 25.03.2012 Ulusal
11.
Mikroenkapsülasyon Tekniği ve Süt Teknolojisindeki Uygulamaları
11.05.2009 - 11.05.2009 Ulusal
12.
Biyoaktif Peptidler
15.05.2006 - 15.05.2006 Ulusal
13.
Süt ve Süt Ürünlerinde Kolesterol
06.05.2002 - 06.05.2002 Ulusal