Dr. Öğretim Üyesi Buket AŞKIN
Mühendislik Fakültesi
Buket AŞKIN

Buket AŞKIN
Ünvan
Dr. Öğretim Üyesi
Yabancı Diller
  • İngilizce
Uzmanlık Alanları
  • Meyve Sebze İşleme Teknolojisi
  • Isıl İşlem ve Depolama Kinetiği
  • Bitkisel Yağ Teknolojisi
Telefon
  • 0288 214 0514
  • 0288 214 3825 (5100)
Eposta
  • buketaskin@klu.edu.tr
  • erbbuket@gmail.com
Doğum Yeri
Çorlu
Lise
Babaeski Yabancı Dil Ağırlıklı Lise

Mezuniyet: 1999

Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Mezuniyet: 2004

Yüksek Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü

Mezuniyet: 2007

Doktora
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü

Mezuniyet: 2011

Doktor Öğretim Üyesi
Kırklareli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Başlama: 2012

Araştırma Görevlisi Doktor
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Başlama: 2010

Araştırma Görevlisi
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü

Başlama: 2005

Kırklareli Üniversitesi
  • Görev: Kırklareli Üniversitesi Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu
  • Başlama: 30/11/2016

Kırklareli Üniversitesi
  • Görev: Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Üyesi
  • Başlama: 14/11/2016

Kırklareli Üniversitesi
  • Görev: Mühendislik Fakültesi Bilimsel Araştırma Projeleri Değerlendirme Komisyonu Üyesi
  • Başlama: 24/10/2016

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
  • Görev: Müdür V.
  • Başlama: 29/07/2016

Kırklareli Üniversitesi
  • Görev: Trakya Üniversiteler Birliği İkinci Balkan Tarım Kongresi Alt Çalışma Grubu Üyesi
  • Başlama: 03/11/2015

Kırklareli Üniversitesi
  • Görev: Trakya Üniversiteler Birliği Dünya Ayçiçeği Kongresi Alt Çalışma Grubu Üyesi
  • Başlama: 03/11/2015

Kırklareli Üniversitesi
  • Görev: Kanun, Tüzük, Yönerge, Yönetmelik Tetkik ve İnceleme Komisyonu Üyesi
  • Başlama: 15/01/2015

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
  • Görev: Yardımcı Doçent Temsilcisi
  • Başlama: 30/06/2013
  • Bitirme: 16/11/2016

Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
  • Görev: Fakülte Kurulu Üyeliği
  • Başlama: 30/06/2013
  • Bitirme: 16/11/2016

Kırklareli Üniversitesi, İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi
  • Görev: Müdür Yardımcısı
  • Başlama: 16/04/2013
  • Bitirme: 06/04/2016

Kırklareli Üniversitesi
  • Görev: Trakya Üniversiteler Birliği Laboratuvar Alt Çalışma Grubu Üyesi
  • Başlama: 01/04/2013
  • Bitirme: 06/04/2016

Kırklareli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Görev: Mevlana Bölüm Koordinatörü
  • Başlama: 15/03/2013

SCI-SSCI veya SCI Expended Kapsamındaki Yayınlar

Comparision of Olive Derived from Certified Organic and Conventional Agricultural Methods. Dolgun, O., Özkan, G., Erbay, B., 2010. Asian Journal of Chemistry, 22(3):2339-2348.

Sensorial and chemical differences between organic and conventional grown figs (Ficus carica L. Cv. Sarilop). Erbay, B., Dolgun, O., Ertan, B., 2011. African Journal of Agricultural Research,6(6): 3911-3918.

Evaluation of Antioxidant Activities and Antifungal Activity of Different Plants Species Against Pink Mold Rot-Causing Trichothecium roseum. Arab. J. Sci. Eng. 42; 2279-2289 (2017).  

Color and Antioxidant Properties Of Fermented Grape Beverage Under Different Storage Conditions. Aşkın, B., Atik, A., 2016. Turkish Journal of Agriculture and Forestry,DOI: 10.3906/tar-1602-111.

Evaluation of antioxidant and antifungal activities of several plants against agents of postharvest citrus sour rot and green mould rot. Balkan, B., Aydoğdu, H., Balkan, S., Aşkın, B., Ersoy, H., 2018. Romanian Biotechnological Letters, In Press. 

Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Yayınlar

Comparison of some physicochemical properties of Locust bean seeds gum extracted by acid and water pretreatments. Kıvrak, N.E., Aşkın, B., Küçüköner, E., 2015. Food and Nutrition Sciences,6, 278-286.

Karpuz Çekirdeği Yağının Kimyasal Özellikleri ve Besin İçeriği. Güneş, R., Aşkın, B., 2016. Gıda, 41, 1, 37-44.

Dondurarak Kurutulmuş Havuç Dilimlerinin Renk, Rehidrasyon Özellikleri ve Bazı Duyusal Özellikleri Üzerine Farklı Antioksidan Çözeltilerin Etkisi. Erbay,B., Kıvrak, E., Orhan, H., Küçüköner, E., 2009. Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 229-236.

Physical, Sensorial, Color and Rehydration Properties of Dried Green Olive Slices. Erbay,B., Üçgül, İ., Küçüksayan, S., Küçüköner, E., 2010. Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 14 (3), 246-250.

Renklendirilmis Fermente “Memecik” Çesidi Zeytinlerin Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri. Erbay, B., Küçüksayan, S., Küçüköner, E., 2010. Akademik Gıda 8(6), 13-18.

Color and some physical properties of frozen mushroom (Agaricus bisporous) which dipped in different antioxidant solutions. Erbay, B., Küçüköner, E., Orhan, H., 2011. International Journal of Health and Nutrition, 2(1), 6-12.

Determination of Chemical and Physiacal Properties for Seeds and Ols of Some Different Oleic and Linoleic Sunflower Types. Aşkın, B., 2018. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, 32 (1), 73-80. 

Altın Çilek Suyunda (Physalis Peruviana L.) Randıman ile Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikler Üzerine Mayşe Enzimasyonunun Etkisi. Aşkın, B., Öcal, Y., Atılgan, S., Tatlıcı, N., Atılgan, T., Küçüköner, E., 2015. Gıda, doi: 10.15237/gida.GD15021.

Ulusal Hakemli Dergilerdeki Yayınlar
Ayvalık, Domat ve Gemlik Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Natural Sızma Zeytinyağlarının Bazı Fiziksel Özellikleri ve Pigment Miktarları Üzerine Hasad Zamanının Etkisi. Özkan, G., Dağdelen, A., Erbay, B., 2008. Hasad Gıda, 278:44-49.
Gam üretiminde kullanılan keçiboynuzu çekirdeklerinin bazı pomolojik ve fizikokimyasal özellikleri. Kıvrak, E.N., Küçüköner, E., Erbay, B., 2011.Hasad, 26 (312), 44-48.
Mikrodalga Isıtmanın Gıdaların Kurutulmasında Kullanımı. Erbay, B., Küçüköner, E., 2009. Hasad Gıda, 292: 28-35.
Uluslararası Konferans ve Sempozyumlar

Determination of Volatile Organic Compounds (VOC) Formed with Lactic Acid Fermentation in Hardaliye by GC-MS. Aşkın, B., Özcan, C., 2015. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina. 

 

 

Two Traditional Products from Bulgarian Cuisine: Mekitsa and Milinki. Güneş, R., Aşkın, B., 2015. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina. 

Use of Oat in Traditional Foods and Effects of Human Health. Aşkın, O.O., Tozak, K., Aşkın, B., 2015. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina. 

Traditional Smoking Applications for Meat Products. Aşkın, O.O., Aşkın, B., 2015. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1-4 October, Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina. 

Sensory Evaluation, Physicochemical Properties of Fermented Red Grape Beverages, "Hardaliye". Aşkın, B., Atik, A., Aşkın, O.O., 2014. Balkan Agriculture Congress, 8-10 September, Edirne. 

The Usage of Sunflower Meal as a Protein Source. Aşkın, B., Aşkın, O.O., 2014. Balkan Agriculture Congress, 8-10 September, Edirne. 

Determination of Organic Acids Compounds in Black Mulberry Juice by High Performance Liquid Chromatography. Aşkın, B., Küçüköner, E., Türkyılmaz, M., Özkan, M., 2014. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI 2014, 26-29 Mayıs, Kuşadası, AYDIN.
"Effectiveness of non-Sulfite Natural Browning Inhibitors on Isparta Apples and Calculation of Browning Kinetics using Macine Vision". Erbay, B., Demir, N., Ekinci, Y., Balaban, M.Ö., 2007International Food Technologies Annual Meeting, ABD.
Effects of different storage conditions on the anthocyanins, phenolics and antioxidant activity of black mulberry juice concentrate. Erbay, B., Türkyılmaz, M., Özkan, M., Küçüköner, E., 2011. TÜBİTAK MAM 4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi ve 3. SAFE Consortium Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, 2011.
Effect of Processing on the Antioxidant Activity of Black Mulberry (Morus nigra)Juice and its Relation with Phenolic Content. Erbay, B., Türkyılmaz, M., Özkan, 2011. Novel Approaches in Food Industry, İzmir.
Physical, Sensorial, Color Properties and Rehydration Rate of Dried Green Olive Slices, Memecik. Erbay, B., Üçgül, İ., Küçüksayan, S., Küçüköner, S., 2010. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 14-17 Nisan, Tekirdağ.
Relation Between Anthocyanins, Total Phenolics and Antioxidant Activity in Black Mulberry Juice During Heating. Aşkın, B., Türkyılmaz, M., Özkan, M., Küçüköner, E., 2014. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI 2014, 26-29 Mayıs, Kuşadası, AYDIN.
"Quality Evaluation and Effectiveness of Browning Inhibition of Isparta Apples Treated with Browning Inhibitors During Storage", Erbay, B., Demir, N., Ekinci, Y., Balaban, M.Ö., 2007. International Food Technologies Annual Meeting, ABD.
Color Properties of Freeze Dried Mushrooms, Lentinus Edodes (Shiitake) and Pleurotus Ostreatus. Erbay, B., Öğüt, S., Ateş, M., Kişioğlu, A.N., Küçüköner, E., 2010. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 14-17 Nisan, Tekirdağ.
Using Some Food Additives to Improve Shelf Life of The Walnut Paste. Onaç, H., Küçüköner, K., Erbay, B., 2010. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 14-17 Nisan, Tekirdağ.
Changes in anthocyanins and color of black mulberry juice during clarification and heating. Erbay, B., Türkyılmaz, M., Özkan, M., Küçüköner, E., 2011. Novel Approaches in Food Industry, İzmir.
Determination Of Some Physico-Chemical Properties Of Locust Bean Seeds Gum Obtained By Different Extraction Methods. Kivrak, N.E., Küçüköner, E., Erbay, B., 2011. Novel Approaches in Food Industry, İzmir.
Geleneksel Bir Ürün Hardaliyenin Doğal Yöntemler ile Üretilmesi ve Yeni Bir Teknoloji “Vurgulu Elektrik Alan Sistemi” İle Raf Ömrünün Arttırılması. Aşkın, B., 2013. II.Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 02-03 Haziran, İzmir.
Effect of Different Antioxidant Solutions on Color and Physical Properties of Frozen Mushroom, Agaricus bisporus. Erbay, B., Küçüköner, E., Orhan, H., 2010. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 14-17 Nisan, Tekirdağ.
Physicochemical and antioxidant properties of cornelian cherry juices from different types cornelian cherries (Cornus mas L.) grown in Isparta. S.Diblan, B.Erbay, E.Küçüköner, 2011. Novel Approaches in Food Industry, İzmir.
Antibacterial and Antifungal Activity of Black Mulberry Juice During Processing. Aşkın, B., Türkyılmaz, M., Özkan, M., Tağı, Ş., Küçüköner, E., 2014. International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI 2014, 26-29 Mayıs, Kuşadası, AYDIN.
Safe Application of Carbon Monoxide and "Tasteless Smoke" in fish and red meat. Demir, N., Erbay, B., Balaban, M.Ö., 2005. 1st International Food and Nutrition Congress, Tubitak, Ankara.
Characterization of Virgin Olive Oil from Ayvalık, Gemlik and Memecik(OLİVE-014).Ozkan, G., Erbay, B., Dagdelen, A., Koseoglu, O., 2010. 8th Euro Fed Lipid Congress, 21-24 November Munich, Germany.

Comparing Frying Quality Of Olive Oil, Regular And Oleic Acid Sunflower Oils In A Repeated Frying Model. Aşkın, B., 2017. International congress of agriculture and environment, 16-18 November 2017, Antalya. 

 

 

Machine Vision Determination of Kinetics of Browning in Banana Slices Treated with Different Solutions and Air-Dried. Demir, N., Erbay, B., Balaban, M.Ö.,2006. International Food Technologies Annual Meeting, ABD.

Biopellet Production from Waste Materials of the Sunflower is a Major Industrial Plant. Aşkın, B., Aşkın, O.O., 2016. 19th International Sunflower Conference, 29 Mayıs-3 Haziran, Edirne. 

The Differences Between Linoleic ans High-Oleic Sunflower Oil. Askin, B., Askin, O.O., Kaya, Y., 2016. 19 International Sunflower Conference, 29 Mayıs-3 Haziran, Edirne. 

Oil Content and Oil Quality Characteristics of Linoleic And High-Oleic Sunflower Varieties Cultivated in Turkey. Aşkın, B., Afacan, M., Biçer, V., Karadaş, Ö., Konuk, İ., 2016. 19th International Sunflower Conference, 29 Mayıs-3 Haziran, Edirne.  

Deep Frying Quality of High-Oleic Sunflower Oil. Aşkın, B., Aşkın, O.O., Kaya, Y., 2016. 19th International Sunflower Conference, 29 Mayıs-3 Haziran, Edirne. 

Ulusal Konferans ve Sempozyumlar

Atık Meyve Posası Kullanımı ile Meyveli Yoğurt Üretimi ve Bazı Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. F.Çınar, O.Ercan, B.Aşkın, E.Karacabey, E.Küçüköner, (2012). III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,  10-12 Mayıs 2012, Konya.

Kuzu Göbeği (Morchella ssp.) Mantarları. Çınar, F., Aşkın, B., Küçüköner, E. 2012. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 10-12 Mayıs 2012, Konya.

Gıdalarda Dioksin Varlığı ve Son Belirleme Teknikleri. Şimşek, B., Erbay, B., 2008. Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum.
Gıdalarda Kromatografik Analizler. Erbay, B., Küçüköner, E., 2008. Kromatografi-2008, 9-11 Haziran, Isparta.
Farklı Antioksidan Çözeltilerin Dondurarak Kurutulmuş Havuç Dilimlerinin Kimyasal Değişimi Üzerine Etkisi. Erbay, B., Kıvrak, E., Küçüköner, E. 2008. Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Antalya.
"Altın" özellikleri ile altın çilek (Physalis peruviana L.) meyvesi, üretimi ve değerlendirme şekilleri. B. Erbay, E. Küçüköner, 2011. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, 24-26 Kasım, Ankara.
Gıda Endüstrisinde Elektrnik Burun ve Elektronik Dil Uygulamalrındaki Yenilikler. Demir, N., Erbay, B. ve Seydim, A. C., 2005. Ege Üniversitesi Gıda Kongresi, 19-21 Nisan, İzmir, Türkiye.
Gıda Endüstrisinde Bilgisayarlı Görüş Sistemindeki Son Uygulamalar. Demir,N.,Erbay, B. ve Seydim, A.C.,2005. Ege Üniversitesi Gıda Kongresi, 19-21 Nisan, İzmir, Türkiye.
Mekanik Olarak Ayrılmış Kanatlı Etlerinde Karşılaşılan Kalite Problemleri. Aşkın, O.O., Erbay, B., Kılıç, B., 2007. Gıda Mühendisliği 5. Kongresi, 8-10 Kasım, Ankara.
Yaban Mersini (Vaccinium spp.) meyvesinin kimyasal bileşimi ve değerlendirme olanaklarının araştırılması. O. Ercan, B. Erbay, E. Küçüköner, 2011. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, 24-26 Kasım, Ankara.
Taze Kesilmiş Meyve ve Sebzelerde Esmerleşmenin Engellenmesi. Erbay, B., Demir, N., 2006. Türkiye 9. Gıda Kongresi, 24-26 Mayıs, Bolu.
Mantarın Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri. Erbay, B., Küçüköner, E., 2008. Türkiye VIII. Yemeklik Mantar Kongresi, Kocaeli.
Gıda Endüstrsinde Kullanılan Farklı Kurutma Sistemleri. Erbay, B., Küçüköner, E., 2008. Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum.

 Karpuz çekirdeği ham yağının oksidasyon parametreleri. Güneş, R., Aşkın, B., 2015. II. Yabited Bitkisel Yağ Kongresi, 07-09 Mayıs, Tekirdağ.

Karpuz çekirdeği yağının kimyasal özellikleri ve besin profili. Güneş, R., Aşkın, B., 2015. II. Yabited Bitkisel Yağ Kongresi, 07-09 Mayıs, Tekirdağ. 

Elma çekirdeği yağının kimyasal ve besleyici özellikleri. Güneş, R., Aşkın, B., 2015. II. Yabited Bitkisel Yağ Kongresi, 07-09 Mayıs, Tekirdağ.

Ayçiçeği Yağı Küspesinin Protein Kaynağı Olarak Kullanılması. Aşkın, B., Aşkın, O.O., 2015. III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 21-22 Nisan, İzmir. 

Basılmış Kitap ya da Bölümler

Kırklareli Beyaz Peyniri, Editör, 2018. Çakır, A., Aşkın, O.O. (Yazarlar). Çakır, G., Aşkın, B. (Editörler), Kırklareli. 

Projeler

"Oleik Tip Rafine Ayçiçeği Yağının Derin Yağda Kızartma ile Termal Stabilitesinin Araştırılması", Proje Yürütücüsü, KLÜ-BAP-083, Aralık 2015. 

"Gıda Mühendisliği Bölüm Uygulama Laboratuarlarını Geliştirme Projesi-I.", Yardımcı Araştırmacı, KLÜ-BAP-025. 

"Gıda Mühendisliği Bölüm Uygulama Laboratuarlarını Geliştirme Projesi-II.", Yardımcı Araştırmacı, KLÜ-BAP-026. 

"Kırklareli İlinde Üretici ve Tüketici Gözüyle Hardaliye ve Kimyasal Kompozisyonun Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi ile Belirlenmesi", KÜBAP-016, 2014 (Yürütücü).

"Ülkemizde Tescil Edilmiş Bazı Oleik Tip ve Linoleik Tip Ayçiçeği Çeşitlerinin Yağ Verimi ile Bazı Kimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması", TUBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı, 2015. Proje Danışmanı. 

"Karadut Antosiyaninlerinin Isıl Stabilitesi". SDU-BAP, 2157-D-10, 2010 (Yardımcı Araştırmacı).
Pembe küf çürümesine neden olan Trichothecium roseum’ a karşı Kırklareli bölgesindeki çeşitli bitkilerin in vitro ve in vivo antifunfal aktivitelerinin değerlendirilerek, antioksidan aktiviteleri ile fenolik bileşenlerinin araştırılması. TÜBİTAK-1002, Proje No: 114Z104. (Yardımcı Araştırıcı).
"Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz Bölgesinde Yetiştirilen Gemlik Zeytin Çeşitlerinin Meyve, Yağ ve Moleküler Özelliklerinin Karşılaştırılması", TUBİTAK, 2009 (Bursiyer).
“Mantar ve Brokolinin Kabin Tipi Konveksiyon Kurutucuda Kurutulması, Optimizasyonu ve Besin Değerinin Karşılaştırılması” SDU-BAP, Münferit Proje, 2011.

"Hardaliyenin Serbest ve Bağlı Aroma Bileşenleri, Fizikokimyasal Özellikleri ve Raf Ömrünün Belirlenmesi". Kırklareli Üniversitesi, KÜBAP-014, 2013-2014 (Yürütücü).

"Lamiaceae familyasına ait çeşitli bitki ekstraktlarının Penicillium italicum ve Penicillium digitatum’ a karşı antifungal ve antioksidan aktivitelerinin değerlendirilmesi". Kırklareli Üniversitesi, KÜBAP-020, 2014 (Yardımcı Araştırıcı).
Taze Kesilmiş Elma Dilimlerinde Meydana Gelen Renk Değişiminin Bilgisayarlı Görüntüleme Sistemi ile İncelenmesi. SDU-BAP 1177YL-05, 2005-2007.
"Karadut antosiyaninlerinin ısıl ve depolama stabilitesinin saptanması ve karadutun bazı kimyasal ve antimikrobiyal niteliklerinin belirlenmesi". TUBİTAK, 2011 (Bursiyer).

Genetik Olarak Modifiye Edilmiş Oleik Tip Rafine Ayçiçeği Yağının Derin Yağda Kızartma ile Termal Stabilitesinin Araştırılması, Yürütücü,  KLU - BAP - 083, 2015-2017. 

Okul Öncesi Fen Konularında Yaratıcı Drama Etkinliklerinin Geliştirilmesi, 2017-Devam EdiyorKırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, KLUBAP-127,  (Yardımcı Araştırmacı). 

Diğer

Namık Kemal Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Araştırma Projesi Hakemlik, 2016. 

Kırklareli Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” Programı, İl Proje Değerlendirme Jüri Başkanı, Mayıs 2015. 

Alanı ile ilgili olarak panel, konferans, seminer, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde davetli konuşmacı olarak görev yapmak: "Pirincin Besin Değeri ve Sağlık Üzerine Etkileri", İpsala Çeltik Festivali, Ekim 2014

Sertifikalar Gıda Mühendisliği ve İlgili Alanlara Yönelik, TÜBİTAK Projesi Hazırlama Eğitimi, 2012 (Katılımcı).

TOVAG - TARIM,ORMANCILIK VE VETERİNERLİK ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU, 2015-2-Fitopatoloji 1 Mikoloji Yabancı Ot Paneli, Gözlemci Panelist, 2015. 

Balkan Agriculture Congress, September 8-10, 2014, Trakya University, Edirne, Turkey. Scientific Committee Membership. 

 

Sertifikalar, Trakya Kalkınma Ajansı, Proje Yaşam Döngüsü Eğitimi, 2014 (Katılımcı).
Uluslararası sempozyum düzenlenmesinde görev almak. Balkan Agriculture Congress, September 8-10, 2014, Trakya University, Edirne, Turkey. (Bilimsel Komite-Üye)
Alanı ile ilgili olarak panel, konferans, seminer, açık oturum ve söyleşi gibi etkinliklerde konuşmacı yada panelist olarak görev yapmak: 1. "Gıdalarda Renk Ölçüm Cihazı: Munsell Renk Kitabından, Bilgisayarlı Görüş Sistemine" Yüksek Lisans Semineri, 2005. 2. Mantarın Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri, 2008. Antalya Korkuteli VIII. Mantar Festivali, Kültür Mantarcılığı, Mantar Yemekleri ve Beslenme Kültürü Paneli (Davetli Konuşmacı). 3. "Gıdaların Kurutularak Muhafazasında Mikrodalga Kullanımı" Doktora Semineri, 2009.
SCI, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indeks ve özler tarafından taranan dergilerde hakemlik * International Journal of Health and Nutrition
Ulusal sempozyum, kongre, kurs (workshop) düzenlenmesi gibi etkinliklerde görev almak * "Anaerobik Arıtma Teknolojileri ve Moleküler Ekoloji Tanımlama Teknikleri", Ankara-Isparta, 31 Ekim-02 2006. Kasım Düzenleme Kurulu Üyeliği.

Dergilerde hakemlik, Eylül 2016 (GIDA)

Dergilerde Hakemlik (Selçuk Journal of Agriculture and Food Sciences, SJAFS), 2017.

"Kadın Girişimciliğine Etki Eden Faktörler ve Üretimin Etkin Hale Getirilmesi", Davetli Konuşmacı, Milli Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı, Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü, 15 Mayıs  2017. 

Bioistatistik

cccc

Bitirme Projesi

Bitirme Projesi

Duyusal Analiz

Duyusal analizin ilkeleri, duyu organlarının yapısı ve algılamadaki rolleri, panelist ve panel yerlerinin taşıması gerekli özellikler, panelist seçimi ve eğitimi, duyusal analiz yöntemlerinin seçimi ve farklı gıdalarda uygulanması konularını içerir.
Gıda Analizleri

Gerek üretim sırasında gerekse sonraki aşamalarda gıdalara uygulanan kalite kontrol amaçlı analizler hakkında öğrencilere bilgi vermek, ileri dönemlerde alacakları derslere ve çalışma hayatlarındaki uygulamalara sağlam bir zemin hazırlamak, ayrıca gıdalara uygulanan analizler kadar örnek alma-hazırlama ve saklama koşullarının önemini kavramalarını sağlamak.

Kütle ve Enerji Denklikleri

Birim ve boyut sistemleri, boyutsal denklemler, Konsantrasyon, kuvvet, ağırlık, basınç ve sıcaklık. Süreç, işlem ve sistem çeşitlerinin tanımlanması, bir sürecin akım şeması ile gösterilmesi. Kararlı koşullardaki açık sistemler için kütle denklikleri, geri dönüşüm (recycle), atık(purge) ve baypas olan kararlı koşullardaki açık sistemler için kütle denklikleri, kimyasal reaksiyon içeren ve içermeyen işlemler için kütle denklikleri. Gazlar ve buharlar, doygunluk ve nem. Enerji denkliklerinin genel terimleri (ısı, iş, potansiyel enerji, kinetik enerji, internal enerji, entalpi, ısı kapasitesi, hissedilebilir ısı, erime ve buharlaşmanın gizli ısısı). Reaksiyon olan ve olmayan sistemler için enerji denklikleri. Fiziksel ve kimyasal ısı etkileri, buhar tablolarının kullanımı. Aynı zamanda yapılan madde ve enerji dengeleri. Nemlendirme ve psikrometrik diagram kullanımı.
Laboratuvar Teknikleri

Çeşitli analiz dersleri ve uygulamaları öncesinde Laboratuvarların tanıtılması, genel ve kişisel güvenliğin sağlanması, ayarlı standart çözeltilerin hazırlanması, Laboratuvar araç ve gereçlerin kullanılması uygulamaları konuları ders kapsamında ele alınmaktadır. Basit gıda analiz metotlarına ait temel prensipler değerlendirilmektedir. 

Meyve Sebze İşleme Teknolojisi

Meyve ve sebzelerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri, Meyve ve sebzelerin muhafazasında uygulanan ön işlemler, Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafazası, Konserve üretim teknolojisi, Salça üretim teknolojisi, Reçel-marmelat ve jele üretim teknolojisi, Kurutma teknolojisi, Meyve suyu üretim teknolojisi, Meyve-sebze ve ürünlerinde kalite analizleri
Reaksiyon Kinetiği

Kimyasal kinetik,Reaksiyon hızı ve yarılanma süresi, reaksiyon hızının derişime bağlılığı, Reaksiyon derecesinin tayini, Enzim reaksiyonlarının kinetiği,Kataliz
Tıbbi Bilişime Giriş

ııı

Yağ Teknolojisi

Lipidler, lipidlerin sınıflandırılması (basit, bileşik ve türev lipidler), yağların ve yağ asitlerinin kimyasal tepkimeleri, atmosferik oksidasyon ve yemeklik yağların bozulması, yemeklik yağlar ve yağ hammaddeleri, yağlı tohumlardan yağ çıkarılması, yağların rafinasyonu, vinterizasyon, hidrojenasyon, margarin, tereyağı ve diğer yağların üretimi. 
Yeni Ürün Geliştirme

Bu dersin amacı, öğrencileri gıda ürünlerinin üretiminde yeni teknolojilerin kullanımı, ürün geliştirme-projelendirme sistemleri ve yeni ürünlerin kalite özellikleri ile ilgili olarak bilgilendirmektir. 

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.
Facebook
Twitter
Google Plus