Yrd. Doç. Dr. Bayram ÇETİN
Gıda Mühendisliği
Bayram ÇETİN

Bayram ÇETİN
Ünvan
Yrd. Doç. Dr.
Yabancı Diller
  • İngilizce
Uzmanlık Alanları
  • Gıda Mikrobiyolojisi
  • Gıda Analizleri
  • Et ve Et Ürünleri
İlgi Alanları
  • Biyoteknoloji
Telefon
  • 0 (535) 657-10-32
Eposta
  • bayram.cetin@klu.edu.tr
  • bayramcetin71@hotmail.com
Doğum Tarihi
15/12/1971
Doğum Yeri
Kayadibi
Lise
Denizli Lisesi

Mezuniyet: 1989

Yüksek Lisans
İ.Ü. Veteriner Fakültesi

Mezuniyet: 1994

Doktora
İ.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni ve Tekn. A.B.D.

Mezuniyet: 2000

Yardımcı Doçent Doktor
Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Başlama: 2012

KÜBAP
  • Görev: Fen-Tek. Blm. Ön Dğrl. Komisyon Üyeliği
  • Başlama: 12/09/2012

Mühendislik Fakültesi
  • Görev: Bologna koordinatörü
  • Başlama: 10/09/2012
  • Bitirme: 10/09/2013

Mühendislik Fakültesi
  • Görev: Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
  • Başlama: 30/05/2012
  • Bitirme: 18/09/2014

KLÜ Teknik Bilimler MYO
  • Görev: Yrd. Doç. Dr.
  • Başlama: 09/12/2009
  • Bitirme: 18/04/2012

İBB Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü
  • Görev: Kalite Ekibi ve Muayene Komisyonu Üyesi
  • Başlama: 30/05/2007
  • Bitirme: 08/12/2009

İBB Hıfzıssıhha Müdürlüğü
  • Görev: Teknik Müdür Yardımcısı
  • Başlama: 05/06/2004
  • Bitirme: 26/07/2006

SCI-SSCI veya SCI Expended Kapsamındaki Yayınlar
Presence of foreıgn protein in raw and heat treated meat products, O. Cetin, S.K. Buyukunal, B. Cetin, M.V.Z. Aksin, Indian Vet. J.,August, 2005;82:870-872

Cetin, B: Authenticityand microbiological quality of raw and processed meat products sold in Thrace region of Turkey. Berl Münch Tierärztl Wochenschr, 129 (2016), DOI 10.2376/0005-9366-15120. İn press

Hazır Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Sodyum Laktatın Etkisi, Çetin B., Bostan K. Turk J Vet. Anim. Sci. 26 (2002)843-848,Tubitak
Uluslararası Hakemli Dergilerdeki Yayınlar

Çetin B., Atik A., Karasu S.; Kırklareli’nde Üretilen Yoğurt ve Ayranların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi. Akademik Gıda 12(2)(2014) 57-60

Investigation of Microbiological Quality of Some Dairy Products in  Kırklareli: Detection of Salmonella spp. and Listeria monoctyogenes by Real Time PCR. Çetin, B., Karasu, S., Atik, A., Durak, M. Z. Journal of Tekirdag Agricultural Faculty, Ocak 2015, 12 (1), 74-80. 

Çetin , B., Şanlıdere Aloğlu, H., Uran, H.,  Yanardağ Karabulut, Ş. Gıda İşletmelerinde Kullanılan Suların Gıda Güvenliği Yönünden İncelenmesi. Akademik Gıda, 14/4/375-381,2016.

Ulusal Hakemli Dergilerdeki Yayınlar
İstanbul’da Kesilen Koyunlardaki Karaciğer Kelebekleri Üzerine Bir Araştırma, Vuruşaner C., Çetin B., Akkaya H., Gökçe R. Türkiye Parazitoloji Dergisi, 22(4):432-437, 1998
Uluslararası Konferans ve Sempozyumlar
Karasu S., Eroğlu A., Çetin B. and Uçar S.: Advantages of oxygen scavenger packaging in meat product, International Congress of Novel Food Approaching Food Industry, Vol 2, pp.629-631, May 26-29, 2011, İzmir, Turkey.
Çetin B., Atik A., Uçar S. Ve Karasu S.: Determination of Some Physica Chemical Properties of Kırklareli Cheese, The Second İnternational Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’, pp. 144, October 24-26,Struga(Ohrid Lake), Macedonia.

Çetin, B., Özcan, Y., Şanlıdere Aloğlu, H. Determination of the Presence of Aflatoxin M1 in Turkish White Cheese. The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus. 01-01 October 2015 Sarajevo/Bosnia Herzegovina. 

URAN, H., ÇETİN, B., 2016. Investigation of Some Chemical and Sensory Quality Changes of Sausages Produced by the Addition of Cranberry and Rosehip During Refrigerated StorageInternational Congress on Food of Animal Origin, p: 223-224, 10-13 November 2016, Turkish Republic of Northern Cyprus.

Çetin B., Uran H., Durak M.Z., Nogay O.,2016. Effect of Vaporized Ethyl Piruvate on the Shelf Life of Sausage. İnternational Congress on Food of animal origin, P;171-172, 10-13 November 2016, Turkish Republic of Northern Cyprus.

Çetin, B., Uran, H., 2016. Effects of Various Spices on Organoleptic Properties and Microbiological Quality of Meatballs. International Congress on Food of animal Origin, P: 219-220, 10-13 November 2016,Turkish Republic of Northern Cyprus. 

URAN, H., ÇETİN, B., AKSU, F., DÜLGER ALTINER, D. 2015. A Special Wild Edible Mushroom: Kanlıca Muschroom. 3 rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, p:480, 01-04 October 2015, Sarajevo/Bosnia and Herzegovina.

URAN, H., AKSU, F., ÇETİN, B. 2015. Traditional Dried meat products produced with Different Methods. 3 rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, p:158, 01-04 October 2015, Sarajevo/Bosnia and Herzegovina.

Çetin B., Akineden Ö., Usleber E. 2014. Enterotoxın Propertıes of Staphylococcus aureus Isolated from Meat and Daıry Products from Small Food Manufacturıng Plants in Trakya Regıon of Turkey, 2. International Congress on Food Technology, November 05-07, Kuşadası/Turkey.          
Şanlıdere Aloğlu, H., Çetin, B. 2014. Soka:Kaymaklı Biber Turşusu. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 17-19 Nisan, Adana. (Poster)
Çetin B., Atik A.: Kırklareli’nde Üretilen Et ve Et Ürünlerinde Domuz Eti Varlığının Tespit Edilmesi, İnternational 2 Halal and Healthy Food Congress, November 7-10, Konya, Turkey.
Çetin, B., Akıneden,Ö., Usleber, E.; Mikrobiologische Untersuchungen von Milch-und Fleishhproducten aus Direktvermarktenden Betrieben im EuroPaischen Teil der Türkei. 55. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelhygiene der DVG. 23.09.2014- 26.09.2014, Garmisch-Partenkirchen
Uçar S., Karasu S. ve Çetin B.: Fermented Dairy Product ‘Longa’, The Second İnternational Symposium on ‘Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’, pp. 144, October 24-26,Struga(Ohrid Lake), Macedonia.
Ulusal Konferans ve Sempozyumlar
Vuruşaner C., Çetin B., Akkaya H., Gökçe R., " İstanbul’da Kesilen Koyunlardaki Karaciğer Kelebekleri Üzerine Bir Araştırma", 10. Ulusal Parazitoloji Kongresi, ANKARA, TÜRKIYE, 8-12 Eylül 1997, ss.70-70
  1. Çetin B., Karasu S., Başlar M. , Doymaz İ.; Farklı Kurutma Yöntemleri ve Kurutma Sıcaklıklarının Hünnap Meyvesinin Kurutma Kinetiği ve Bazı Biyoaktif Madde Miktarı Üzerine Etkisi. Pamukkale Gıda Sempozyumu III; “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar” , 13-15 Mayıs 2015. Denizli. Sözlü sunu.

Çetin B., Özcan Y., Şanlıdere Aloğlu H.; Yöresel Küçük Çaplı Süt İşletmelerinin Sütlerinde Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi. 5. Gıda Güvenliği Kongresi, 7-8 Mayıs 2015, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi, İstanbul. Poster

Çetin B., Yanardağ Karabulut Ş., Şanlıdere Aloğlu H., Güneş R.; Kırklareli ve Civarındaki Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Gıda Güvenliği Açısından Uygunluğunun Belirlenmesi, 5. Gıda Güvenliği Kongresi, 7-8 Mayıs 2015, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi, İstanbul. Poster

Projeler
Çetin, B. Proje Yürütücüsü. Yöresel Küçük Çaplı Gıda İşletmelerinin Sütlerinde ve Bu Sütlerden Üretilen Peynirlerde Aflatoksin M1 Varlığının Belirlenmesi. Proje Süresi: 2014-2015 (12 ay). Proje Bütçesi: 14.684,01 TL,
Çetin, B. Yardımcı Araştırmacı. Transglutaminaz enzimi ile muamele edilen keçi sütünün dondurma üretiminde kullanılabilirliğinin araştırılması. Proje Süresi: 2014-2015 (12 ay). Proje Bütçesi: 14.927,84 TL.
Çetin, B. Proje Yürütücüsü. Gıda Endüstrisi İşletme Sularının Fiziko-Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Proje Süresi: 2014-2015 (12 ay). Proje Bütçesi: 14.842,04 TL,
Çetin, B. Yardımcı Araştırmacı.Gıda Mühendisliği Bölüm Uygulama Laboratuarlarını Geliştirme Projesi-II. Proje Süresi: 2014-2016 (18 ay). Proje Bütçesi: 14.941,51 TL.

Kırklareli Üniversitesi BAP 075,Yardımcı Araştırmacı, Prebiyotik Özellikli Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Fermente Sucukların Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. 14.09.2015-28.12.2016

KLÜBAP/079, Proje Yürütücüsü, Emülsifiye Et ÜrünlerininBuharlaştırılmış Etil Pürivat ile Dekontaminasyonu. 02.11.2015-

Kırklareli'nde Gıda Güvenliği Geliştirme I, Proje koordinatörü, 2012-2013
Çetin, B. Yardımcı Araştırmacı. Gıda Mühendisliği Bölüm Uygulama Laboratuarlarını Geliştirme Projesi-I. Proje Süresi: 2014-2015 (12 ay). Proje Bütçesi: 14.639,96 TL,
Çetin, B. Proje Yürütücüsü. Virulence characteristics and enterotoksin properties of Staphylococcus aureus isolated from cheese and meat samples, and characterization by PFGE. 30.09.2013- 20.12.2013, Proje Bütçesi;18.000TL. YÖK Bursu.
Diğer
Sertifikalar; Gıda Mühendisliği ve İlgili Alanlara Yönelik, Disiplinlerarası TÜBİTAK Projesi Hazırlama Eğitimi: Konu Belirleme, Proje Yazımı ve Yönetimi (Katılımcı), 16-18 Mart 2014, Green Park, Merter, İstanbul.
Makale Yazım Eğitimi, 21-22 Aralık 2013. Kırklareli (Katılımcı).
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi II

Et ve Ürünleri Tekn. I

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Analizleri

Gıda Mikrobiyoloji

Hijyen ve Sanitasyon

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

Henüz eklenmiş kayıt bulunmuyor.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.
Facebook
Twitter
Google Plus